Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Про регулювання чисельності безпритульних тварин

Дата: 07.02.2020 14:17
Кількість переглядів: 939

Фото без описуУ зв’язку із збільшенням кількості випадків скупчення собак у зграї в людних місцях на території Новопсковської територіальної громади відділ ЖКГ селищної ради інформує про наступне:

З метою регулювання чисельності безпритульних  собак  Новопсковська селищна рада щороку виконує комплекс відповідних заходів, таких як відлов, стерилізація та вакцинація з подальшою перетримкою та відпусканням собак в місця відлову.

 В той час, коли із заходами зі стерилізації та вакцинації тварин проблем майже не виникає завдяки Новопсковській районній ветеринарній лікарні, яка своєчасно надає дані послуги на договірній основі, питання відлову собак вирішується набагато складніше.

Фото без описуЧерез те, що підрядник з відлову собак приїздив із м. Харків, у зв’язку із його великим навантаженням, він не завжди міг відреагувати оперативно і взагалі приїхати необхідну кількість разів на рік. Тому, рішенням виконавчого комітету Новопсковської селищної ради №3/45 від 06 лютого 2020р. визначено нового, а що найголовніше - місцевого підрядника. Це ФОП Крапівцев Б.Ю., який може і буде надавати послуги з відлову безпритульних собак дешевше, частіше та оперативніше. Крім того, податки підприємець буде сплачувати до  бюджету громади.

 

Шановні жителі громади! В собачих зграях є домашні тварини, яких власники незаконно відпускають в самовигул.  Тому нагадуємо про необхідність дотримання правил благоустрою  щодо утримання домашніх тварин, а саме собак:

  • не допускати утримання собак в місцях загального користування;
  • вигулювати собак виключно на повідку та наморднику, при цьому уникати місць масового скупчення людей, особливо дітей;
  • не допускати забруднення тваринами місць загального користування. У разі забруднення власник зобов’язаний прибрати за своєю твариною;
  • Не залишати собак бездоглядними та випускати їх з двору. Собаки збираються в зграї і через це можуть агресивно поводитись та становити загрозу для життя та здоров’я громадян.
  • Громадяни зобов’язані своєчасно доставляти собак у лікарню ветеринарної медицини для проведення ветеринарного огляду, профілактично-лікувальних обробок і щеплень. Телефони для запису та консультацій Новопсковської ветлікарні -  2-45-79; 050 043 39 98; 066 946 32 82.

    Власники собак несуть повну відповідальність за їх можливі вчинки згідно діючого законодавства України.

Фото без описуP.S.  Всі ці світлини зроблені сьогодні в сквері Айдар смт Новопсков. Дві безпритульні тварини поводилися не агресивно адже вже пройшли минулого разу процедури відлову-стерилізації-вакцинації-кліпсування.

Шановні жителі громади! Маєте цьогорічні якісні світлини зграї безпритульних тварин в населених пунктах нашої громади? Надішліть їх нам на скриньку info@novopskovrada.gov.ua з указанням теми листа "Безпритульні собаки", дати й місця зйомки. Для оперативного зворотнього зв’язку з інспектором з благоустрою Новопсковської селищної ради будь ласка зазначайте в повідомленні Ваше ім‘я, прізвище та номер моб. телефону.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь