Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Міжнародний день рідної мови

Дата: 25.02.2020 09:13
Кількість переглядів: 2717

Фото без опису

       21 лютого 2020 року Україна і світ відзначають День рідної мови.

     У  цей день в усіх закладах загальної середньої освіти Новопсковської селищної ради пройшли заходи щодо відзначення Дня  рідної мови. Найменші здобувачі освіти 1-4 класів малювали малюнки «Живи, прекрасна наша мова», взяли участь у проведенні брейн –рингу на знання рідної мови.  У рамках цього дня проведений виховний захід для дітей  

1-4 класів «Українська мова – наша мова», на якому  діти переглянули відео-казки «Казка про втрачену мову», «Як народ забув свою мову». Шкільні свята стали доказом того, що українська мова - наш скарб, наша історія, без чого не може існувати Україна як держава. Учні 2-4 класів взяли участь в лінгвістичних іграх «Мовна скарбничка», «Мовознавче кафе «Словечко», під час яких із задоволенням використовували Lego цеглинки, складали слова, знаходили слова та прислів’я про мову.

     Для учнів 1-11 класів  пройшли  тематичні хвилинки на уроках рідної мови  «Рідна мова солов’їна!». Школярами 5-11 класів виготовлені авторські газети «Скільки ти знаєш мов, стільки разів ти людина», інформаційні замітки «Мова - ДНК нації» до шкільного прес-центру «Учнівський ракурс». Цікаво і змістовно проведені виховні години для учнів 5-11 класів на тему:«Цікаві факти з історії свята», «Чарівні звуки, рідне слово – моя сердечна українська мова», оформлені тематичні виставки літератури, конкурс виконавців поетичних творів та організовано перегляд відео «Походження Міжнародного дня рідної мови».

     З нагоди свята в бібліотеках шкіл  організована цікава тематична бібліовиставка «День рідної мови», «Рідна мова калинова», «Любіть Україну і мову її солов’їну».

     Мова народу – найкращий цвіт, що ніколи не в’яне, а вічно живе, розвивається. Тож бережімо рідну мову, шануймо і розвиваймо, дбаймо про її чистоту і красу, намагаймося говорити один одному лише добрі слова, тоді і світ стане кращим, добрішим.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь