Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

2 гектари. Роз’яснення землевпорядників

Дата: 11.03.2020 16:48
Кількість переглядів: 1604

Саме з питанням отриманням 2 га у приватну власність кожного дня жителі громади звертаються до відділу земельних ресурсів Новопсковської селищної ради.

Сьогодні поширеною є ситуація, коли громадянин помилково вважає, що селищна рада зобов’язана передати йому  у власність земельну ділянку розміром саме 2 га і ні в якому разі менше.

Тому маємо пояснити: 2 га для ведення особистого селянського господарства – це не фіксована площа, а законодавчо встановлений максимальний розмір земельної ділянки, яку має право отримати громадянин. Враховуючи, що процес безоплатної приватизації землі триває в Україні  з 90-х років, знайти вільну земельну ділянку розміром 2 га досить складно. Пам’ятайте, cкористатися правом на безоплатну приватизацію Ви маєте право в будь-якій точці Україні. Інформація про всі землі відображена на Публічній кадастровій карті України (https://map.land.gov.ua).

Разом з тим, якщо Ви маєте в своєму користуванні неоформлені земельні ділянки, рекомендуємо оформити їх. До того ж, це допоможе уникнути межових спорів з сусідами.

Хоча приватизація є безоплатною, кошти все ж таки доведеться витратити. Від 3 до 5 тис. грн. в середньому коштує виготовлення проекту землеустрою, яку розробляють лише сертифіковані інженери-землевпорядники (ФОПи та юридичні особи).

Враховуйте, процедура безоплатної приватизації земельної ділянки є досить тривалою в часі. Перший крок - потрібно звернутися до відділу земельних ресурсів Новопсковської селищної ради (каб.№11) з клопотанням, в якому зазначити цільове призначення земельної ділянки, її орієнтовні розміри та бажане місце розташування. При собі мати паспорт та ідентифікаційний номер.

Безоплатна приватизація можлива лише один раз по кожному  виду  використання, а саме:

не більше 2,0 га - для ведення особистого селянського господарства;

не більше 0,12 га - для ведення садівництва;

не більше 0,25 га - для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у селах  та не більше 0,15 га - в селищах;

не більше 0,10 га для індивідуального дачного будівництва;

не більше 0,01 га для будівництва індивідуальних гаражів.

 

Відділ земельних ресурсів селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь