Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Цифри - річ уперта. Хто і з якою метою маніпулює думками жителів Новопсковщини?

Дата: 16.03.2020 19:48
Кількість переглядів: 1962

Фото без описуВ суботньому номері районної газети «Перемога» (№10 від 14.03.2020р.)  вийшла в світ стаття «Рішення та їх наслідки» за авторством Едуарда Чугая – депутата Новопсковської районної ради, голови постійної комісії з соціального захисту населення, охорони здоров’я, освіти, культури, молоді та спорту, в.о. головного лікаря КНП «Новопсковський ЦПМСД» . Сказати, що в статті «неправдива інформація» - нічого не сказати. В кожному абзаці – викривлення фактів та маніпуляції думкою читачів через подачу недостовірної інформації.

Отже, по черзі ми розвінчуємо міфи очільника постійної комісії райради з соціального захисту населення, охорони здоров’я, освіти, культури, молоді та спорту:

 

МІФ 1. "Сплата 15 млн ЄСВ медичними закладами району до бюджету Новопсковської ОТГ"

ЄСВ – єдиний соціальний внесок, який надходить на рахунки державної податкової служби. А вже звідти розмежовується до Пенсійного Фонду України, фонду зайнятості та фонду соціального страхування. ЖОДНОЇ КОПІЙКИ з цих коштів не надходить до бюджету Новопсковської селищної територіальної громади!

 

Фото без описуМІФ 2. "Кошти отримані від ПДФО громада залишала в себе, не допомагала району"

В 2017-2019 рр. від районних установ до бюджету Новопсковської громади надійшло податку з доходів фізичних осіб 14 млн 545 тис. 771 грн, в т.ч:

2017р – 4 млн 946, 067 тис. грн

2018р. – 5 млн 047,665  тис. грн

2019р. -  4 млн 852,039 тис. грн.

Впродовж 2017-2019 рр. з бюджету Новопсковської селищної територіальної громади було спрямовано до районного бюджету  13 млн 725,829 тис.грн, в т.ч.:

2017 р. - 6 млн 442,043 тис.грн  

2018 р. -  5 млн 990,477 тис.грн

2019 р. – 1 млн 293,309 тис.грн

Ознайомитися з детальною інформацією ТУТ.

Таким чином, різниця між надходженнями ПДФО працівників районних установ і коштів громади, спрямованих на фінансову підтримку діяльності районних установ, складає лише 819,942 тис. грн. Доречно зауважити, що майже всі працівники районних установ є жителями Новопсковської громади та користуються комунальними дорогами, тротуарами, вуличним освітленням, послугами благоустрою, а їх діти відвідують школи та садочки, відвідують заклади позашкільної освіти та безоплатні гуртки в закладах культури. Всі перелічені об’єкти комунальної власності утримуються за рахунок надходжень до бюджету громади. Тому, різниця у 819 тисяч – це лише частина всіх видатків на інфраструктуру Новопсковської ОТГ.

Крім того, вже у 2020 р. з бюджету громади виділено районному бюджету 2 млн 185,90 тис.грн.  Ознайомитися з детальною інформацією ТУТ.

 

МІФ 3. "Всі звернення Гаєва В.В. були вирішені депутатським корпусом районної ради"

Тут слід нагадати, що передача 5 шкіл в громаду вирішувалася в судовому порядку, оскільки відповідне звернення депутатів Новопсковської селищної ради до  депутатів районної ради було не задоволено.

Рішенням суду було визнано протиправною бездіяльність Новопсковської  районної ради та зобов’язано її здійснити безоплатну передачу у власність Новопсковської громади заклади освіти (5 шкіл), Новопсковську школу мистецтв та нерухоме майно колишнього «Комунальника» (склад, гаражі та столярний цех).

Передача Новопсковської ДЮСШ відбулася завдяки поданій до районної ради відповідної Петиції, яку активно підтримали жителів громади та педагогічний колектив закладу. Оскільки часу на судову «тяганину» не було.

Звернення депутатів Новопсковської селищної ради щодо передачі Будинку дитячо-юнацької творчості було не задоволено. Як наслідок, будівля БДЮТ втратила унікальну можливість капітального ремонту вартістю в 100 тис.євро від ЮНІСЕФ, а жителі – можливість зручного отримання соціальних послуг для дітей в географічному центрі громади. Зараз за ці кошти створюється соціальних центр в будівлі Газопроводської школи.

 

МІФ 4. "Депутати районної ради пропонували голові Новопсковської ОТГ здійснити капремонт приміщення поліклінічного корпусу Новопсковської районної лікарні, облаштувати в ньому житло для лікарів"

Такого не було. Навпаки - Новопсковська селищна рада була готова до співфінансування капітального ремонту будівлі колишньої «молочної кухні», аби там створити комфортні умови для проживання лікаря. Однак, власником будівлі, а саме - Новопсковською районною радою, ніяких дій вчинено не було у вирішенні цього питання – навіть не  виготовили кошторису для ремонту цієї будівлі, яка перебуває в непридатному для проживання стані. Саме в цей період районна лікарня й втратила фтизіатра.

 

Фото без описуМІФ 5. "Майже два роки стоїть пусткою нова амбулаторія та про автомобіль "Рено Дастер"" 

28 лютого 2019 року Новопсковська ОТГ отримала спеціалізований автомобіль для нової амбулаторії загальної практики - сімейної медицини, яка на той час будувалася в смт Новопсков у межах впровадження реформи первинної ланки медичної допомоги. Реалізували проект за кошти субвенції на розвиток сільської медицини та 10-відсоткового співфінансування з бюджету Новопсковської селищної територіальної громади (у 2018р. Новопсковською селищною радою було виділено на співфінансування 921,370 тис.грн, у 2019р. - 396,504 тис грн.).


Лише наприкінці 2019 року представник замовника будівництва - Управління капітального будівництва Луганської ОДА та підрядник -  ТОВ "СБК СТРОЙСЕРВІС" передали ключі від амбулаторії загальної практики – сімейної медицини та необхідну документацію.

Впродовж січня-лютого 2020 року було здійснено бюрократичні процедури (виготовлення технічного паспорту на будівлю, внесення цього об’єкту комунальної власності до державного реєстру). Одночасно з тим, селищною радою було організовано опалення будівлі та її охорона, пошук коштів на придбання устаткування для амбулаторії. 587 тис.грн вже виділено з бюджету громади та розпочаті закупівельні процедури.

Фото без описуНовопсковський район нещодавно отримав кілька новеньких автомобілів для обслуговування жителів (виїздів лікарів до пацієнтів). Однак, один з них використовується не за призначенням автором вищезазначеної статті Едуардом Чугаєм, в.о. головного лікаря КНП «Новопсковський ЦПМСД».

Де гарантія того, що автомобіль, який виділила громаді держава для нової амбулаторії, не чекала б така ж участь, був би він переданий у користування  КНП «Новопсковський ЦПМСД»?

 

МІФ 6. "Гаєв В.В. ініціює передання районного підприємства КНП «Новопсковський ЦПМСД» у власність ОТГ"

Сільські та селищні голови ініціювали питання передачі КНП «Новопсковський центр ПМСД» до Новопсковської ОТГ з подальшим укладанням міжмуніципальних угод.

У зв’язку з введенням в експлуатацію новозбудованої будівлі Новопсковської амбулаторії загальної практики сімейної медицини 4 березня Гаєв В.В. ініціював зустріч голів сільських, селищних рад, керівництва КНП «Новопсковський центр ПМСД» та в.о. голови Новопсковської райдержадміністрації. На зустрічі обговорювалися можливі моделі функціонування КНП «Новопсковський центр ПМСД».

З  метою урахування інтересів всіх мешканців району, покращення матеріально-технічної бази КНП «Новопсковський центр ПМСД», забезпечення пацієнтів гарантованим державою пакетом медичних послуг на рівні первинної ланки медичної допомоги та збереження лікарського складу на медичному підприємстві, присутні дійшли до спільної думки, що в районі повинен функціонувати один медичний центр з надання первинної медичної допомоги.

 

МІФ 7. "Лише сільські ради в 2020 році взяли на себе часткове утримання ФАПів"

Депутати Новопсковської селищної ради в 2020 р. виділили кошти з бюджету громади на забезпечення ФАП та ФП КНП «Новопсковський центр ПМСД» заробітною платою працівників (281,91 тис. грн.) та на забезпечення енергоносіями (92,3 тис. грн.). Окрім того, 4 будівлі ФАПів і ФП в Осинове, Ікове і Макартетине є власністю громади. За останні три роки вони всі були капітально відремонтовані й утеплені.

 

Підсумовуючи вищезазначене, закликаємо жителів Новопсковщини та депутатів Новопсковської районної ради, сільських та селищних рад до критичного мислення.

Не дозволяйте собою маніпулювати!

 

Микола Старцев, начальник відділу будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства селищної ради, депутат Новопсковської районної ради VІІ скликання та Світлана Корж, начальник бюджетного відділу Новопсковської селищної ради

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь