Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Інформація для власників земельних ділянок, які були приватизовані до 2004 року

Дата: 21.04.2020 13:49
Кількість переглядів: 628

Якщо Ви отримали державний акт до 2004 року (зазвичай жовто-червоного кольору), то ймовірно, що Вашої земельної ділянки в єдиній системі Державного земельного кадастру не має. Для того, щоб виконувати з ділянкою будь-які дії пов'язані з переоформленням права власності Вам попередньо необхідно зареєструвати Вашу земельну ділянку та присвоїти їй кадастровий номер (ч.6 ст.120, ст.132, 133 Земельного кодексу України).

Кадастровий номер земельної ділянки – це фактично те саме, що ідентифікаційний номер платника податків у людини, адже він є унікальним для кожної земельної ділянки. Його наявність свідчить про те, що Ваша земельна ділянка у цифровому XML-форматі внесена в Національну кадастрову систему, а цей XML-файл містить інформацію про географічне місцезнаходження земельної ділянки, геометричні розміри, дані про власника та цільове використання земельної ділянки.

Для внесення відомостей до кадастру та присвоєння кадастрового номера необхідно:

1) Замовити Технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) у розробника документації із землеустрою (будь-яка землевпорядна організація);

2) Звернутися з розробленою документацією до Центру надання адміністративних послуг для державної реєстрації земельної ділянки;

3) Безкоштовно отримати витяг з Державного земельного кадастру, який буде містити інформацію про розмір, адресу, кадастровий номер земельної ділянки та інформацію про її власника.

В подальшому також рекомендовано  зареєструвати право на земельну ділянку у Державному реєстрі речових прав в Центрі надання адміністративних послуг.

Пам’ятайте, внесення відомостей про земельну ділянку до Державного земельного кадастру є запорукою вільного розпорядження земельною ділянкою.

 

Відділ земельних ресурсів селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь