Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Про самоізоляцію трьох новопсковських хворих на COVID-19 та їх сусідів

Дата: 29.04.2020 15:44
Кількість переглядів: 4961

З метою недопущення панічних настроїв серед населення Новопсковська селищна рада повідомляє:

З чотирьох хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, одна особа знаходиться в м.Старобільськ на лікуванні. Три члени цієї родини хворіють в легкій формі та не потребують госпіталізації і відносяться до категорії осіб, які потребують самоізоляції. Вони зараз перебувають вдома. На даний момент ця родина забезпечена всім необхідним. З ними працюють в телефонному режимі фахівці КУ «Центр надання соціальних послуг Новопсковської селищної ради».

Вісімнадцять жителів під’їзду, де проживає захворівша новопсковська родина, також перебувають на самоізоляції. Всім їм в телефонному режимі запропонували соціальний супровід фахівці КУ «Центр надання соціальних послуг Новопсковської селищної ради». Дані особи від нього відмовилися. Примусово надавати цю послугу не можливо відповідно до Закону України «Про соціальні послуги».

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №291 від 22.04.2020р. «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України" та  п.18 «Порядку проведення  протиепідемічних заходів пов’язаних із самоізоляцією» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 211 від 11.03.2020р. особам, які потребують самоізоляції та відмовилися від соціального супроводу або щодо яких здійснюється поточний контроль за допомогою мобільного застосунку «Дій вдома», дозволяється:

- двічі на день вигулювати домашніх тварин протягом не більше ніж однієї години на добу за умови використання засобів індивідуального  захисту, зокрема респіраторів  або медичних масок без клапану видиху;

- відвідування місць торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами, медичними виробами, які розміщені на відстані не більше ніж 2 кілометри від місця самоізоляції, щодня протягом двох годин на добу за умови використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або медичних масок без клапану видиху.

 

Принагідно звертаємо увагу на те, що громадяни за порушення чинного законодавства несуть персональну відповідальність.

Відділ соціального захисту населення селищної ради

 

Фото до цієї новини запозичене з відкритих джерел 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь