Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Про роботу методистів відділу освіти в умовах карантину

Дата: 14.05.2020 11:47
Кількість переглядів: 1729

Незважаючи на карантин, робота відділу освіти Новопсковської селищної ради продовжується в дистанційному режимі. Методисти відділу освіти зосереджують свою діяльність на самоосвіті, зокрема вивченні дистанційних форм навчання, та готують необхідні навчальні матеріали для продовження семінарів із педагогічними працівниками закладів освіти.

Під час карантину з дотриманням санітарних вимог відбулося підсумкове засідання атестаційної комісії ІІ рівня відділу освіти Новопсковської селищної ради, на якому було підведено підсумки всебічного комплексного оцінювання професійної діяльності шістнадцяти педагогічних працівників за міжатестаційний період, визначено їх відповідність займаним посадам, рівень їх кваліфікації, присвоєно кваліфікаційні категорії, педагогічне звання.                              

Постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. №800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників» затверджено новий Порядок підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників, який в повній мірі набрав чинності з 1 січня 2020 року. На сьогодні змінилися процедура, види, форми, обсяг (тривалість), періодичність, умови підвищення кваліфікації педагогічних працівників, включаючи механізм оплати і процедуру визнання результатів. Методисти організували вивчення норм цієї Постанови педагогами громади та консультування з питань підвищення кваліфікації в нових умовах. Узагальнено потребу педпрацівників закладів освіти громади у підвищенні кваліфікації в Луганському ОІППО та здійснено замовлення на 2021 рік.

Організовано контроль за своєчасним відправленням документів учасників ЗНО до регіонального центру.

Працівники методичного кабінету організували заклади освіти  та взяли участь у таких онлайн заходах:

- онлайн-семінар «Дистанційна освіта: організація освітнього процесу (форми організації в різних умовах, управління, моніторинг тощо) для представників Сумської, Луганської та Харківської областей», який організований за підтримки Сумського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою.

  - вебінар для вчителів EGAP: Як оцінити знання учнів дистанційно?
Було розгллянуто досвід практикуючих вчителів, інструменти для тестування та оцінювання учнів під час карантину. Проєкт «Дія.Цифрова Освіта» втілено за ініціативи Міністерства цифрової трансформації України за підтримки швейцарсько-української програми “Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади EGAP”

 - інструктивно-методичний онлайн семінар «Інтегрований курс «Культура добросусідства»: нові можливості та виклики» для вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти області.

Відповідно до плану роботи Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти  обласний круглий стіл (онлайн) «Організація освітньої діяльності закладу загальної середньої освіти в період карантину: проблеми, пошуки, знахідки» для директорів та заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти.

Знання та навички, отримані під час цих та багатьох інших онлайн-заходів, методисти та педпрацівники вже використовують  у своїй роботі.

Відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору підручників для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників у 2019-2020 роках для 3 класів замовлено підручники в загальній кількості 752 примірника, а для 7 класів - 313. Відповідальний методист перевіряв наявність відправлених ЗЗСО форм  з результатами вибору і узагальнені результати вибору системи ІСУО в паперовому вигляді направлено на Департамент освіти і науки Луганської облдержадміністрації.

Методичним кабінетом в телефонному режимі, через пошту, групи Viber та    Telegram доводиться інформація про доступи до освітніх ресурсів, оперативне інформування про документи та рекомендації   МОН України.

З метою активізації вивчення історії в  ЗЗСО, розвитку творчих здібностей учнів та їх патріотичного виховання до 20 березня 2020 року були зібрані заявки на участь в конкурсі юних істориків «Лелека-2020».

Відповідно до наказу відділу освіти Новопсковської селищної ради від 13 вересня 2019 року № 105-0 «Про проведення районного етапу конкурсу творчих робіт «Мій рідний край-Луганщина» серед дітей та молоді закладів загальної середньої освіти у 2020 році», в період з 01 по 12 травня 2020 року члени журі відділу освіти та педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти визначили переможців конкурсу та направили матеріали та заявки переможців  до організаційного комітету обласного конкурсу.

Згідно із щорічно встановлюваними термінами надано  аналітичний та статистичний звіт про діяльність психологічної служби в освітніх закладах громади. Зокрема, оцінились такі її показники: якість і раціональність професійної діяльності; ефективність та ергономічність роботи; адекватність складеного річного плану й можливість його реалізації; відповідність змісту роботи та її організації нормативним документам. Узагальнена інформація з відділу освіти Новопсковської ОТГ  подавалась на кафедру педагогіки та психології Луганського ОІППО.

У цілому ситуація, яка склалася з дистанційним навчанням, має революційно вплинути на освітній процес у майбутньому. Зміни уже відбуваються. Ми віримо, що вони сприятимуть створенню нових можливостей та забезпечать активний пошук ефективних форм та інструментів передачі знань від учителя до учня на відстані. Кожна проблема чи криза - це завжди шанс пошуку нових нестандартних рішень, нового досвіду.

Будьте здорові і бережіть себе та своїх близьких!

Ольга Акименко, начальник відділу освіти Новопсковської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь