Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Пожежна безпека під час жнив 2020 року На території Новопсковського району

Дата: 01.07.2020 20:31
Кількість переглядів: 712

Фото без опису

Жнива-напружена для хліборобів пора. Проте це й найбільш пожежонебезпечний період. Загрозливу  обстановку  створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні агрегати, які не рідко знаходяться у несправному стані, людська недбалість та безвідповідальність.

Щоб уникнути пожежі потрібно дуже дбало й уважно дотримуватися правил пожежної безпеки в цей пожежонебезпечний період. Керівникам господарств потрібно чітко дотримуватись вимог Правил пожежної безпеки в Україні. Техніка, яка задіяна на збиранні врожаю  повинна бути забезпечена первинними засобами пожежегасіння, іскрогасниками, з робочим персоналом провести навчання з правил пожежної безпеки під час збирання врожаю, перевірити стан готовності всієї техніки, задіяної на збиранні врожаю. Керівники деяких господарств не виконують  заходи протипожежної безпеки, які спрямовані на попередження виникнення пожежі: дерев’яні конструкції зерноскладів не обробили вогнезахистним розчином, не проведено вимір опору ізоляції  електромереж та опір захисного контуру заземлення, в багатьох господарствах не пройшли курси пожежно-технічного мінімуму робітники, які будуть задіяні на роботах з підвищеною пожежною небезпекою в період збирання врожаю. Також необхідно звернути увагу на проведення заходів щодо запобігання пожежам, організації їх гасіння на підприємстві, а саме створити добровільну пожежну дружину (ДПД) або добровільну пожежну команду (ДПК) та провести обов’язкове особисте страхування на випадок загибелі, поранення, захворювання, одержаних під час ліквідації пожежі або наслідків аварії.  

         Новопсковський міськрайонний відділ Головного управління ДСНС України у Луганській області звертається до жителів району з проханням, утримуватися від виїздів в поля де проходять жнива, бо найменше джерело запалювання будь то не погашені вуглі вогнища, чи не погашений недопалок можуть привести до великої біди котра називається пожежа, наслідки від якої можуть бути дуже великими, пам’ятайте пожежу легше попередити ніж погасити.

 

 

Т.в.о. начальника Новопсковського МРВ

ГУ ДСНС України в Луганській області

підполковник служби ЦЗ                          Микола ТРУХАЛЬОВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь