Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Про забезпечення протипожежного захисту врожаю

Дата: 17.07.2020 13:23
Кількість переглядів: 715

З настанням пожежонебезпечного періоду різко зростає ймовірність загорання лісів, торфовищ та сільгоспугідь. Протягом останніх днів пожежі на полях з ранніми зерновими культурами та в місцях переробки та зберігання зерна нового врожаю виникали в Марківському, Сватівському, Новоайдарському, Білокуракінському, Троїцькому районах.

Основними причинами виникнення пожеж в агропромисловому комплексі є сукупність погодних факторів, недотримання правил пожежної безпеки та планів дій щодо пожежного захисту сільгоспугідь, лісосмуг, ліній електропередачі, газопроводів , доріг в літній пожежонебезпечний період.

Випалювання стерні, сухої трави, поживних залишків соломи на полях може призвести до пожеж на сусідніх полях, на територіях приватних домоволодінь, лісопосадках, відключень повітряних ліній електропередачі надвисокої напруги. Це завдає державі великі матеріальні та економічні збитки. Дим, який виникає внаслідок горіння та тління, потрапляє до населених пунктів, що викликає масове незадоволення громадян, алергічні захворювання, завдається шкода навколишньому середовищу.

Нагадуємо Вам, що палити, розводити багаття, застосовувати відкрите полум’я на хлібних масивах та поблизу них, а також біля скирт соломи та сіна заборонено. Під час жнив не ходіть по перекритим тимчасовим дорогам та стежкам. Дорослі повинні подбати, щоб діти не бавилися з вогнем поблизу хлібних масивів.

Нагадуємо ,що знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень  навколо населених пунктів , вздовж залізниць, а також спалювання стерні, сухих дикоростучих  трав  або їх залишків на землях сільськогосподарського призначення чи іншими загально небезпечним способом - карається штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк (ст. 245 Кримінального кодексу України).

Шановні громадяни, пам’ятайте сурове дотримання правил пожежної безпеки під час збирання врожаю - обов’язок кожного громадянина !


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь