Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

ПРОГРАМА ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ СХІДНОЇ УКРАЇНИ

Дата: 27.07.2020 16:59
Кількість переглядів: 810

Ця програма спрямована на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та осіб, які постраждали від конфлікту в Україні, у стабілізації їх життя, досягненні довгострокових рішень шляхом працевлаштування, самозайнятості та отримання доходів, можливостей професійної освіти, зміцнення інституційного потенціалу та змін в законодавстві Україні.

В рамках цього проекту планується впровадження наступних компонентів:

1. ПРОГРАМА НАДАННЯ ГРОШОВОЇ ФІНАНСОВОЇ ДОПОМОГИ ДЛЯ ПОДОЛАННЯ ЕКОНОМІЧНИХ НАСЛІДКІВ ЕПІДЕМІОЛОГІЧНОЇ СИТУАЦІЇ, ПОВ'ЯЗАНОЇ З РОЗПОВСЮДЖЕННЯМ КОРОНАВІРУСУ COVID-19 І ВВЕДЕННЯМ КАРАНТИННИХ ЗАХОДІВ

Мета програми: подолання та/або пом'якшення економічних наслідків епідеміологічної ситуації в східній Україні. Для цього надається грошова фінансова допомога на основні життєві потреби сім'ям, які втратили основне джерело доходу через поширення коронавируса COVID-19 і введення карантину.


Учасники програми: внутрішньо переміщені особи (ВПО), а також місцеві жителі, зареєстровані і проживають на підконтрольних уряду України територіях Донецької та Луганської областей. Допомога надається тим, хто втратив основне джерело доходу, внаслідок епідеміологічної ситуації в країні, пов'язаної з поширенням коронавируса COVID-19 і введенням карантинних обмежень. Програма передбачає надання одноразової фінансової грошової допомоги (допомога буде перераховуватися на банківський рахунок особи-заявника в гривні).

При розгляді заявок будуть враховуватися такі критерії:

Головний критерій:

- Наявність в сім'ї як мінімум одного працездатного члена сім'ї, який є основним годувальником сім'ї і який втратив головне джерело доходу в результаті епідеміологічної ситуації в країні, пов'язаної з поширенням коронавируса COVID-19 і введенням карантинних заходів.

Додаткові критерії (враховуються тільки при наявності головного):

- Фінансова вразливість (низький дохід сім'ї; відсутність додаткового джерела доходу в родині; відсутність заощаджень, і т.д.).

- Соціальна вразливість сім'ї (наприклад, наявність інвалідності або важких хронічних захворювань у кого-небудь з членів сім'ї; глава сім'ї - одинока людина неповнолітніх дітей; наявність в сім'ї трьох і більше неповнолітніх дітей; проживання в одній родині людей від 50 років, які у високій групі ризику зараження коронавірусів COVID-19; і т.д.).


При розгляді заявки обов'язковою умовою є наявність довідки з центру зайнятості про суми виплат (або ж про відмову у виплатах) за останні 3 місяці.

Телефон для довідок: +380 (63) 751 56 15 Олександр

 

2. ПРОГРАМА НАДАННЯ ФІНАНСОВОЇ ДОПОМОГИ ДЛЯ ЗБЕРЕЖЕННЯ ІСНУЮЧИХ РОБОЧИХ МІСЦЬ ЧЕРЕЗ ПІДТРИМКУ ФУНКЦІОНУВАННЯ БІЗНЕСУ В УМОВАХ ЕПІДЕМІОЛОГІЧНОЇ СИТУАЦІЇ, ПОВ'ЯЗАНОЇ З РОЗПОВСЮДЖЕННЯМ КОРОНАВІРУСУ COVID-19 ТА ВВЕДЕННЯМ КАРАНТИННИХ ЗАХОДІВ.

Цей компонент передбачає збереження існуючих робочих місць для ВПО та осіб, які постраждали від конфлікту в Україні. В рамках цього компоненту буде надана фінансова допомога, в залежності від кількості робочих місць, які планується зберегти, а також від індивідуальних потреб бізнесу.

Учасники програми: Суб'єкти мікро, малого та середнього бізнесу Донецької та Луганської областей.

Додаткова інформація за посиланням: https://lap.drc.ngo/title/sme-covid

3. ПРОГРАМА ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ ТА ОСІБ, ЯКІ ПОСТРАЖДАЛИ ВІД КОНФЛІКТУ В УКРАЇНІ, НА РИНКУ ПРАЦІ.

Цей компонент передбачає підтримку ВПО та осіб, які постраждали від конфлікту в Україні, шляхом надання індивідуальних грантів на отримання нових та покращення існуючих навичок через проходження відповідних курсів професійної освіти.

Учасники програми: ВПО з районів з нестабільною політичною і військовою ситуацією, зареєстровані та проживають на території Донецької та Луганської областей, а також жителі Донецької та Луганської областей, які постраждали від конфлікту в Україні.

Додаткова інформація за посиланням:  https://lap.drc.ngo/title/vet

4. ПРОГРАМА БІЗНЕС-ПАРТНЕРСТВА В ПРОЕКТАХ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ ДОНЕЦЬКОЇ ТА ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТЕЙ ДЛЯ ПІДТРИМКИ ВРАЗЛИВИХ ВЕРСТВ НАСЕЛЕННЯ ШЛЯХОМ ПОСИЛЕННЯ ЇХ РОЛІ В МІСЦЕВІЙ ЕКОНОМІЦІ ТА ЗАЛУЧЕННЯ У ВИРОБНИЧО-ЗБУТОВІ ЛАНЦЮЖКИ.

Головна мета цього компоненту: поліпшення умов життя місцевого вразливого населення, шляхом збільшення їх доходів, що може бути реалізовано через спів-інвестування в місцеву економіку у співробітництві з партнерами, в тому числі з бізнес-сектора.

Такими партнерами можуть бути приватні підприємства будь-яких форм реєстрації, об'єднання виробників сільськогосподарської продукції, а також комунальні підприємства місцевих органів влади та ін. Партнерство буде здійснюватися за принципом спів-фінансування як ДРБ, так і місцевим партнером.

Додаткова інформація за посиланням:   https://lap.drc.ngo/title/msd

 

               


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь