Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Більше 1 мільйона гривень з бюджету Новопсковської ОТГ виділено для медичних закладів (як первинки, так і вторинки)

Дата: 30.07.2020 16:46
Кількість переглядів: 513

Районна рада не маючи коштів на утримання первинки все ж не віддає її громаді!

Депутати селищної ради, відстоюючи інтереси своїх виборців, неодноразово зверталися до районної ради про передачу КНП «Новопсковський Центр ПМСД Новопсковської районної ради» до комунальної власності Новопсковської громади. Однак, за 4 місяці з невідомих причин це питання не було винесене на розгляд депутатів районної ради.

Чому селищні депутати просять передати первинку? Бо в Новопсковській ОТГ є енергоефективна, інклюзивна будівля, новий автомобіль, кошти на нове медичне обладнання та меблі. Бо жителі заслуговують на те, щоб були гідні умови для отримання медичних послуг (щоб діти не носили батьків на руках аби пройти їм обстеження). А сімейні лікарі - на гідні умови праці. Платники податків - на мінімальні витрати на утримання будівлі амбулаторії.

В нещодавньому запиті КНП «Новопсковський Центр ПМСД Новопсковської районної ради» просив селищну раду профінансувати енергоносії для Новопсковської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, яка зараз орендує робочі приміщення для сімейних лікарів в 5-ти поверховій будівлі територіального медичного об’єднання. Мова йде про 222,835 тис. грн. Це кошти на ІІ півріччя 2020 року та заборгованості минулих періодів: енергоносії 48,891 тис. грн., газ – 48,891 тис. грн., розподіл газу – 58,562 тис. грн., водопостачання та водовідведення – 11,022 тис. грн. Бюджетна комісія селищної ради ці кошти не виділила.

 

Сьогодні, 30 липня, на пленарному засіданні 82 сесії Новопсковської селищної ради депутати виділили для КНП «Новопсковський центр ПМСД Новопсковської районної ради»:

 209,271 тис. грн - на забезпечення заробітною платою працівників ФАП та ФП КНП «Новопсковський центр ПМСД» (в червні депутати вже виділяли 122,8 тис.грн);

118,365 тис. грн - на забезпечення енергоносіями  ФАП та ФП КНП «Новопсковський центр ПМСД» (в червні депутати вже виділяли 92,3 тис.грн);

21,894 тис. грн - для забезпечення   енергоносіями  Новопсковської Амбулаторії загальної практики сімейної медицини (Газопровід)

95,147 тис.грн - на закупівлю імунобіологічного препарату Туберкулін  КНП «Новопсковський центр ПМСД».

 

Також виділили кошти іншої субвенції з бюджету громади для КНП «Новопсковське ТМО»:

378,535 тис. грн  - на забезпечення енергоносіями КНП «Новопсковське ТМО».  Слід зазначити, що депутати вже виділяли мільйон на це в цьому році - в червні 245,1 тис.грн, в лютому 788 тис.грн.

144,3 тис. грн - на придбання медичних препаратів для КНП «Новопсковське ТМО»;

102 тис.грн. - на проведення робіт з демонтажу/монтажу рентгенівської системи REDspeed fit для перенесення з рентгенологічного кабінету четвертого поверху поліклінічного відділення до рентгенологічного кабінету лікувального корпусу (перший поверх);

48,000 тис.грн -  на проходження циклів вторинної спеціалізації для набуття другої спеціальності лікарями КНП «Новопсковське ТМО»;

10,000 тис. грн - для придбання паливно-мастильних матеріалів для бригади швидкого реагування КНП "Новопсковське ТМО" для здійснення заходів з запобігання та поширення, локалізації спалахів епідемії та пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19) (в червні депутати вже виділяли 10 тис.грн)

 

Нагадаємо, що в червні 2020 р. з бюджету Новопсковської громади депутати виділяли іншу субвенцію на медичні заклади:

245,1 тис. грн - на забезпечення енергоносіями КНП "Новопсковське ТМО"

156 тис. грн - на придбання фармацевтичної продукції та медичних матеріалів, зокрема придбання сильно діючих, наркотичних та анестетичних засобів КНП "Новопсковське ТМО"

122,8 тис. грн - на забезпечення заробітною платою працівників ФАП та ФП КНП "Новопсковський центр ПМСД"

120 тис. грн - на придбання послуги медичної інформаційно-телекомунікаційної системи "Медстар" КНП "Новопсковське ТМО"

43,8 тис. грн - для амбулаторного лікування дітей з інвалідністю у КНП "Новопсковський центр ПМСД"

42 тис. грн - для проведення періодичних повірок обладнання, що використовується при діагностиці та лікування хворих КНП "Новопсковське ТМО"

5,6 тис. грн - для забезпечення дитячим харчуванням дітей грудного віку та другого року життя для КНП "Новопсковський центр ПМСД"

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь