Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

1181 новий підручник отримали для учнів 3 класів всіх шкіл громади. Яка ситуація в інших класах?

Дата: 17.08.2020 11:26
Кількість переглядів: 851

Фото без описуЗ 24 лютого до 12 березня 2020 року тривав відбір підручників, якими будуть користуватися учні 3-х класів у 2020-2021 навчальному році. Цьогоріч ця паралель дітей буде навчатися за програмою Нової української школи. А так як впроваджується нова програма для третіх класів, тож потрібні і нові підручники.

Кожна школа мала право обирати ті підручники з кожного предмету, яка вважала найбільш вдалими та ефективними для навчального процесу. Вибір вчителів затверджувався рішенням педагогічної ради. Після цього заповнювалась спеціальна форма в Державній інформаційній системі освіти (ДІСО), щоб Інститут модернізації змісту освіти отримав інформацію про замовлення для друку підручників за державні кошти. 13 серпня 2020 року до Новопсковського опорного закладу освіти надійшло 1181 підручник для дітей 3 класу. Всього було замовлено 1181 підручник 14 авторів з семи навчальних предметів. Забезпеченість підручниками становить 100% від потреби.

Однак залишається відкритим питання забезпечення підручниками 5,6,8-х класів: 5- класи забезпечені на – 98%, а 6 класи - на 91%, 8 класи – на 98%.  Оскільки, під час здійснення інвентаризації фондів навчальної літератури у травні-червні 2020 року у процесі підготовки до нового року важливим засобом поліпшення ситуації щодо забезпечення підручниками залишається взаємообмін підручниками між районами. В другій половині серпня 2020 року буде проведений перерозподіл підручників між закладами загальної середньої освіти району та громади. Ведеться робота по обміну підручниками і з іншими районами. Таким чином, зможемо вирішити питання забезпеченості підручниками здобувачів освіти на 2020-2021 навчальний рік. 

 

Ольга Акименко, начальник відділу  освіти селищної ради

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь