Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

В Новопсковській громаді підписано перший договір з патронатним вихователем

Дата: 19.08.2020 11:56
Кількість переглядів: 1480

Фото без опису06 серпня 2020 року рішенням виконавчого комітету Новопсковської селищної ради №15/303 затверджено послугу патронату над дитиною на території селищної територіальної громади. Запровадження даної послуги в громаді сприятиме подоланню складних життєвих умов сім’ям з дітьми та захистить права дітей.

18 серпня 2020 року підписано перший Договір про надання послуг з патронату над дитиною між органом опіки і піклування Новопсковської селищної ради в особі селищного голови Вадима Гаєва та патронатним вихователем Інною Нестеренко.

Ця подія відбулася завдяки спільній роботі суб’єктів соціальної роботи з сім’ями з дітьми та участі у Проекті «Спільно. Соціальні послуги для сімей в громаді» за підтримки Луганського обласного відділення Міжнародної благодійної організації СОС Дитяче містечко, яке провело навчання кандидатів у патронатні вихователі та їх помічників.

Фото без описуПатронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.
Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини.

Послуга патронату орієнтована на дітей, які потрапили в складні життєві обставини та, за різних причин певний час не можуть перебувати у власній сім‘ї (родині) або їхні батьки чи особи, які їх заміняють, не можуть піклуватись про них.

В той час як дитина тимчасово (до 3-х місяців) виховується у професійній патронатній сім’ї, фахівець з соціальної роботи допомагає рідним батькам дитини долати складні життєві обставини, через які її було вилучено: втрату роботи, жорстоке поводження, проблеми з алкоголем тощо.

Перед тим, як розпочати роботу патронатними вихователями Вам буде потрібно пройти спеціальну підготовку- навчальний курс, який дозволить опанувати всі тонкощі роботи з дітьми.

За надані послуги з догляду та виховання дитини сім’ї виплачується заробітна плата (5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб та по 2 прожиткових мінімуми на дитину відповідного віку).


ПРОФЕСІЯ ПАТРОНАТНОГО ВИХОВАТЕЛЯ ДЛЯ ТИХ, ХТО
• є громадянином України
• має позитивний досвід виховання дітей (власних, або влаштованих дітей/ практична педагогічна робота)
• готовий прийти на допомогу «чужій» дитині та підтримати її сім’ю, яка перебуває в складних життєвих обставинах,
• має задовільний стан здоров’я, який дозволяє дбати про тимчасово влаштованих дітей
• не були засудженими, або позбавленими батьківських прав
• має житло (власне, або в користуванні), де можна тимчасово розмістити патронатну дитину
• разом з добровільним помічником – дорослим членом своєї сім’ї готові пройти навчання за тренінговою програмою
підтримує сімейні цінності та готові працювати в команді професіоналів за ради змін, щоб жодна дитина не зазнала страждань та виховувалася в безпечній, люблячій сім’ї.

Якщо Ви маєте намір стати патронатним вихователем, необхідно звернутися:

- до комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Новопсковської селищної ради» для отримання додаткової інформації щодо процесу запровадження цієї послуги в громаді та подати відповідний пакет документів.
Адреса: вул. Айдарська, 13-В, тел.: 066 37 00 262, e-mail: cnspnpotg@gmail.com

- до Служби у справах дітей Новопсковської селищної ради, смт Новопсков, вул. Шкільна, 15 Б, тел. 0664595817, e-mail: ssdnpotg@gmail.com.


Що таке патронат?
Патронат над дитиною — це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.
Сім’я патронатного вихователя — це сім’я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.
Патронатний вихователь — це особа, яка за участю членів сім’ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім’ї.
Патронатному вихователю гарантовані заробітна плата, грошова допомога на дитину та професійна підтримка фахівців.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь