Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

З 1 вересня наші діти будуть відвідувати уроки, як у докарантинні часи: не буде удальонки, двузмінки і уроків в онлайн режимі

Дата: 25.08.2020 10:28
Кількість переглядів: 2219

Фото без описуНовий навчальний рік стартує за тиждень. Більшість наших співгромадян турбує питання — як саме він розпочнеться, як відбуватиметься його організація з урахуванням протиепідемічних обмежень. Проте наша мета є незмінною:  першого вересня школярі мають сісти за парти в  максимально комфортних та безпечних для навчання умовах.

Цього року День знань буде відрізнятися від традиційного: масові заходи, на яких завжди були присутні всі учні, їх батьки, вчителі на сьогодні є не доцільними. Школи нашої громади за рекомендацією МОН України вирішили проводити першовересневі урочистості в кожному класі окремо, без присутності батьків та гостей, з дотриманням безпечного дистанціювання. Щоб дітям створити святковий настрій педагоги готують нестандартні альтернативні форми проведення Дня знань.

Деякі заклади вирішили зробити виняток для наймолодших школярів, для яких шкільний дзвоник пролунає вперше – лише для них на подвір’ї школи з дотриманням необхідних протиепідемічних заходів проведуть урочисті посвяти у першокласники. Такі рішення вже прийняли Опорний заклад освіти та дві осинівські його філії. Газопроводська школа вирішить це 26 серпня. В Заайдарівці та Макартетине таких лінійок не планують.

До нового навчального року всі школи громади вже забезпечені дезінфікуючими та миючими засобами, засобами індивідуального захисту, безконтактними термометрами. У закладах обладнані місця для обробки рук та збору використаних масок і рукавичок, а також створені умови для уникнення скупчень дітей.

Для забезпечення дистанціювання:

- Відкриють декілька входів до будівель шкіл;

- Збільшено (де є така можливість) відстані між партами;

- Нанесена розмітка на підлогу для організованого руху коридорами;

- Виокремлені зони переміщення для різних вікових категорій учнів.

- За сприятливих погодних умов в Макартетинській філії будуть проводитися заняття на відкритому повітрі - там створили зелений клас.

- В усіх школах заняття для різних категорій учнів починатимуться з інтервалом в 10-15 хвилин для уникнення скупчення учнів.

- Закріплено за класами окремі навчальні кабінети. 

 

Спілкування педагогів із батьками слід здійснювати переважно дистанційно за допомогою доступних засобів зв’язку. 

МОН також рекомендує запропонувати батькам учнів із хронічними легеневими хворобами, розладами імунної системи, захворюванням на цукровий діабет тощо продовжити навчання за більш безпечними для них формами – як-то на екстернаті або дистанційно. 

Щоб навчання було перш за все безпечним, всім учасникам освітнього процесу - учням, педагогам, всім працівникам закладів освіти, батькам необхідно чітко дотримуватися  протиепідемічних обмежень, адже головна цінність в житті людини – це здоров’я.

ДОВІДКА: 2020/2021 навчальний рік у закладах загальної середньої освіти розпочнеться відповідно до особливостей епідеміологічної ситуації в конкретному регіоні, а саме:     

  •  «зелений», «жовтий» або «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки – відвідування закладів освіти здобувачами загальної середньої освіти дозволено в звичайному режимі;
  •   «червоний» рівень епідемічної небезпеки – відвідування закладів освіти здобувачами загальної середньої освіти заборонено, а отже, освітній процес забезпечується з використанням технологій дистанційного навчання.

Рішення щодо особливостей організації освітнього процесу у закладах освіти в умовах «зеленого», «жовтого» або «помаранчевого» рівнів епідемічної небезпеки приймає педагогічна рада закладу освіти з урахуванням Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв’язку з поширенням короновірусної хвороби (СОVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 30.07.2020 № 42.

Відповідно до рекомендацій МОН, МОЗ, ВООЗ пріоритетом організації освітнього процесу в закладах освіти є дотримання принципів соціального дистанціювання, правил гігієни, використання засобів індивідуального захисту.

На сьогодні в нашому регіоні визначено «зелений» рівень  епідемічної небезпеки.

         Презентації з Всеукраїнської серпневої онлайн конференції «Освіта в умовах пандемії: як організувати навчальний рік 2020-2021» дивіться за посиланнями:

https://mon.gov.ua/storage/app/media/zagalna%20serednya/serpneva-konferencia/2020/1%20prezi-lyshko.pdf

https://mon.gov.ua/storage/app/media/zagalna%20serednya/serpneva-konferencia/2020/3%20prezi-grishenko.pdf

https://mon.gov.ua/storage/app/media/zagalna%20serednya/serpneva-konferencia/2020/5%20prezi-mandziy.pdf


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь