Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Інформація щодо профілактики ботулізму

Дата: 04.09.2020 08:58
Кількість переглядів: 1301

Фото без описуУ зв’язку з виникненням на території Луганської області в серпні 2020 року випадку захворювання людини на ботулізм внаслідок вживання в їжу риби в’яленої (лящ), придбаної в закладі роздрібної торгівлі, повідомляємо наступне.

На підставі інформації, наведеної в листі Держпродспоживслужби України від 27.08.2020 № 14-14/1/4876 «Щодо фальсифікації рибної продукції», постачальником вищезазначеної риби в'яленої до оптової бази, розташованої в м. Сєвєродонецьк Луганської області є  ФОП Шипко Ярослав В'ячеславович (Київська область, Бородянський район, с. Луб'янка, вул. Промислова, 18),  який не здійснює діяльність зі зберігання харчових продуктів за вказаною адресою та не зареєстрований у відповідності з вимогами харчового законодавства України.

Крім того, ФОП Шипко Я.В. надає на рибу в'ялену підроблену декларацію виробника, відповідно до якої виробником риби є ФОП Цирковнюк А.О., оскільки ФОП Цирковнюк А.О. фактично не відвантажує продукцію ФОП Шипко Я.В. та видає декларацію виробника зовсім іншого зразку.

Відповідно до вимог частини 8 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР (далі-закон) – операторам ринку забороняється здійснювати обіг харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не пройшли державної реєстрації або не отримали експлуатаційного дозволу відповідно до цього Закону, та/або використовувати такі харчові продукти у виробництві інших харчових продуктів.

Згідно статті 22 Закону – оператори ринку повинні бути здатні встановити інших операторів ринку, які постачають їм харчові продукти за принципом «крок назад» та інших операторів ринку, яким вони постачають харчові продукти за принципом «крок вперед».   

        Враховуючи вищевикладене, звертаємо Вашу увагу на недопущення Вами в обіг продукції від ФОП Шипко Я.В. та неухильне виконання вимог харчового законодавства України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь