Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Щодо розгляду петиції про заборону продажу та розміщення на цвинтарях пластикових квітів на території Новопсковської ОТГ 

Дата: 09.09.2020 10:44
Кількість переглядів: 1626

Одразу після підтримки даної петиції 100 підписами жителів громади відділ правового забезпечення підготував відповідний проєкт рішення селищної ради та направив звернення до державних та громадських організацій щодо надання роз’яснень про можливість впровадження відповідних заборон.

Нещодавно селищною радою отримані роз’яснення Антимонопольного комітету України, Державної регуляторної служби України, Асоціації міст України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України стосовно проекту рішення про заборону продажу та розміщення ритуальних товарів, виготовлених із пластику на території громади.

Згідно з наданими роз’ясненнями встановлено, що чинним законодавством не передбачені повноваження органів місцевого самоврядування щодо встановлення заборони продажу та розміщення ритуальних товарів, виготовлених із пластику. Незаконне втручання органів та посадових осіб місцевого самоврядування у господарську діяльність суб’єктів господарювання заборонено ч.4 ст.23 Господарського кодексу України.

Окрім того, Верховною Радою України розглядаються законопроекти «Про управління відходами» та «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України», якими передбачені механізми повноцінного запровадження принципу розширеної відповідальності виробника, відповідна фінансово-організаційна підтримка роздільного збирання відходів за рахунок імпортерів та виробників товарів.

Зважаючи на вищевикладене, враховуючи, що згідно зі ст.140 Конституції України місцеве самоврядування є правом територіальної громади самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України, на сьогоднішній день селищна рада не має можливості встановити заборону продажу та розміщення ритуальних товарів, виготовлених із пластику. В той же час селищна рада, КП «Новопсковжитло», інші комунальні організації постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо необхідності зменшення відходів та правильного поводження з ними. Тому зменшення кількості відходів та їх негативного впливу на довкілля залежить в першу чергу від доброї волі та відношення населення Новопсковської селищної територіальної громади до проблем поводження з відходами та підтримання територій загального користування в належному стані.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь