Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Кожен третій житель громади добре поінформований про стан справ в ОТГ - висновки досліджень

Дата: 22.09.2020 13:40
Кількість переглядів: 1386

Кожен третій житель громади добре поінформований про стан справ в ОТГ – знає більшість інформації про діяльність місцевої влади.

Найбільш зручними каналами отримання інформації про місцеві новини є офіційна сторінка громади у Facebook, місцеві газети та офіційний сайт селищної ради. При цьому, принаймні одного разу на сайт громади завітала майже третина населення, а на сторінку у Facebook – 40% опитаних.

32% мешканців громади брали участь хоча б у одній формі громадської активності за останній рік. У порівнянні з офлайн заходами, онлайн-участь є більш популярною серед населення. Найбільше громадяни долучаються до написання коментарів, постів на хвилюючі теми та онлайн-голосувань. У майбутньому брати участь у громадських заходах планують 40% респондентів, при цьому, 26% опитаних готові не лише долучатись, а й ініціювати їх проведення, що втричі перевищує частку тих, хто виступав в ролі ініціатора протягом останнього року.

90% домогосподарств Новопсковської ОТГ підключено до мережі Інтернет завдяки 3 провайдерам, що представлені у 5 із 7 населених пунктів громади.

74% мешканців громади використовують Інтернет у своїй повсякденній діяльності хоча б час від часу, а 63% є регулярними користувачами, тобто, користуються мережею щодня або майже кожен день. Частота користування залежить від віку, матеріального стану та території проживання. Так, серед мешканців адміністративного центру громади користувачами Інтернету є 77%, тоді як серед жителів інших населених пунктів ОТГ - 66%. При цьому, спостерігається відмінність і в інтенсивності практик – щоденно користується мережею 71% жителів Новопскова проти 45% регулярних користувачів, які мешкають поза центральною садибою.

Для виходу в Інтернет 84% використовує стаціонарні пристрої, такі як роутер, модем тощо, а  74% - мобільний зв’язок (SIM-картку). Найпопулярнішим гаджетом для користування Інтернетом для більшості є мобільний телефон (80%) і комп’ютер (67%), тоді як ноутбук та планшет використовує 24% і 13% відповідно.

ТОП-3 соціальні мережі / месенжери, якими користуються жителі Новопсковської ОТГ у повсякденному житті, є Viber (51%), Facebook (47%) та YouTube (32%). При цьому, використання онлайн засобів комунікації має відмінності, пов’язані із віком - Viber та Facebook є найбільш поширеними серед категорії 30 років та старше, у той час як молодь 18-29 років більш активно використовує такі канали як Telegram та Instagram.

Комплексне дослідження щодо стану та перспектив впровадження інструментів е-демократії та е-врядування у Новопсковській ОТГ було проведено компанією MLS group в рамках участі в проєкті EGAP «Цифрові громади». Методологічною основою аналізу стали дані, зібрані підчас кабінетного дослідження, глибинних інтерв’ю з представниками селищної ради, фокус-групових дискусій з населенням та представниками бізнесу, опитування населення методом f2f інтерв’ю (репрезентативна вибірка за віком і статтю, N=400).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь