Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Місцеві вибори 2020 та відповідальність за порушення виборчого процесу.

Дата: 20.10.2020 14:45
Кількість переглядів: 1330

Фото без опису15 липня 2020 року - Верховна Рада України призначила чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських селищних, міських голів на 25 жовтня поточного року. Чергові вибори не відбуватимуться на тимчасово окупованих територіях Криму та Донецької і Луганської областей.

Також чергові вибори не проводяться до обласних рад Донецької і Луганської областей через неможливість цих рад представляти спільні інтереси усіх громад області. ЦВК не призначила перші вибори до новостворених громад та районних рад.
   16 липня Верховна Рада України проголосувала за Закон Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення виборчого законодавства. Закон передбачає внесення змін до Виборчого кодексу, Кримінального кодексу та Кодексу про адміністративні правопорушення, законів про ЦВК і Державний реєстр виборців. Окрім того ВРУ затвердила нові райони і ліквідувала старі.

  Уже цієї неділі, 25 жовтня, в Україні відбудуться місцеві вибори. Яка відповідальність може бути в разі порушення правил.

   На виборах отримати бюлетень можна тільки, маючи паспорт. Якщо виборець отримав бюлетень за водійськими правами, проголосував за іншу особу, отримав більше бюлетенів, ніж потрібно, і проголосував більш ніж один раз, за це може бути штраф від 1700 до 3400 гривень, виправні роботи на термін до 2 років, обмеження волі до 3 років або позбавлення волі до 2 років. Це залежить від того, наскільки суспільно небезпечним суд визнає конкретне правопорушення.
   Якщо йдеться про викрадення, пошкодження або знищення виборчих бюлетенів, правопорушнику загрожує вдвічі більший штраф - 3400-6800 гривень, виправні роботи на строк до 2 років, обмеження волі до 3 років або позбавлення волі до 2 років. 

Якщо протиправні дії відбуваються суб'єктом виборчого процесу або вони унеможливлять підрахунок голосів на дільниці, покарання буде виключно у вигляді позбавлення волі від 5 до 7 років.

   У разі якщо виборець  здійснює протиправні дії відносного особистого бюлетеня йому загрожує виключно адміністративна відповідальність – штраф. Протиправні дії в такому разі можуть бути виражені в порчі бюлетеню чи виносу його за межі виборчої дільниці .

 

 

 

З повагою Новопсковське бюро правової допомоги

Старобільського місцевого центру з надання безоплатної

вторинної правової допомоги

тел : 099-743-03-78 – Новопсковське бюро

тел : 0(800)213-103 – гаряча лінія


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь