Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Новопсковський опорний заклад освіти отримав STEАM –лабораторію!

Дата: 21.12.2020 15:02
Кількість переглядів: 516

Фото без описуОстаннім часом у освітньому просторі України набирає обертів тренд STEAM-освіти. Що ж це таке? Вона охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering), мистецтво (Art) та математику (Mathematics).

Такий тип освіти у відповідь на виклики часу виходить на перший план саме тому, що у всьому світі спостерігається дефіцит фахівців з технічних напрямків, попит на яких росте набагато швидше, ніж на інші спеціальності.

Однак, важливо розуміти, що STEАM – це не просто технічна освіта. Вона охоплює значно ширше поняття, а саме -  поєднання креативності та технічних знань.

Австралія, Китай, Великобританія, Ізраїль, Корея, Сінгапур та США вже давно впроваджують державні програми в галузі STEАM - освіти.  На сьогодні до цих розвинутих держав приєднується Україна.

STEAM-освіта вчить зі шкільної парти застосовувати отримані знання для вирішення практичних задач. STEAM-підхід дозволяє виховати в дітях гнучкість та критичне мислення. Головною перевагою такої освіти  є підготовка школярів до реального життя.

         Наприклад, одним з цікавих кейсів є будівництво учнями повністю автоматизованої теплиці. До цього процесу причетні різні дисципліни, від фізики (парниковий ефект), інформатики (автоматизована система управління теплицею), трудового навчання (власне будівництво теплиці) до біології (вирощування  агрокультур).

Для повноцінної реалізації такого підходу обов’язковими є наявність STEAM-лабораторій. Вони включають в себе  3D принтери, набори навчальної електроніки, голографічні фото-відео студії та інші сучасні технічні засоби.

Сьогодні таку STEAM-лабораторію вартістю 1 187 850 грн. Департамент освіти і науки Луганської ОДА передав Новопсковському  опорному закладу освіти  (на фото директор Департаменту Стецюк Юрій Вікторович). 

 Попереду – захоплююче навчання. Все в наших руках!

 

Відділ освіти Новопсковської селищної ради

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь