Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Що таке курячий (пташиний) грип?

Дата: 21.12.2020 15:57
Кількість переглядів: 322

Фото без опису- Грип птиці (Intluenza) - висококонтагіозне захворювання птиці, що характеризується пригніченням, септицемією, ураженням респіраторних органів та системи травлення.

- Збудником грипу у птиці є - вірус, який має спорідненість з вірусами грипу людини, коня, свині та унікальну здатність змінювати свою антигенну і патогенну структуру.

- Джерело інфекції - хвора й перехворіла на грип дика перелітна та синантропна (ворони, шпаки, голуби, горобці і ін.) птиця. Інкубаційний період хвороби 2-7 днів. Смертність птиці може досягати до 100%. Хвороба проявляється хрипами, а також посинінням видимих слизових оболонок, гребеня, сережок, набряком голови та діареєю.

- Власникам птиці необхідно - не допустити контакту домашньої птиці з дикою перелітною та синантропною птицею закривши її в пташниках, хлівах і на подвір’ї. Забороняється випускати на водоймища домашню водоплавну птицю.

- В разі захворювання чи загибелі птиці Вам необхідно ТЕРМІНОВО звернутися до спеціаліста ветеринарної медицини, який обслуговує дану територію.

 

 

З повагою,

Новопсковське районне управління Держпродспоживслужби

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь