Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Пробне ЗНО-2021

Дата: 22.12.2020 16:01
Кількість переглядів: 521

Фото без описуКожен охочий зможе зареєструватися для участі в пробному ЗНО на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти: для учасників з Луганської області – на сайті Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти (ДРЦОЯО). Реєстрація для участі в пробному ЗНО-2021 розпочнеться 5 січня і триватиме до 19 січня включно. Вартість пробного ЗНО для учасників з  Луганської області складає 255 грн.

Цьогоріч  вартість проведення пробного ЗНО стала дещо вищою порівняно з попереднім роком. ДРЦОЯ пояснює, що це, по-перше, зумовлено зменшенням очікуваної кількості тестувань; по-друге, підвищенням оплати праці працівників І тарифного розряду. Так, через складну ситуацію з поширенням Сovid-19 у 2021 році кожен учасник зможе обрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО, а отже, кількість тестувань значно зменшиться, внаслідок чого одиниця послуги стане суттєво дорожчою. Наразі оплата праці осіб, залучених до проведення пробного ЗНО, не висока, проте кількість таких працівників значна і кожен із них працює не менше п’яти годин. Крім того, оплачується процедура оцінювання й отримування результатів. Зокрема під час проведення пробного ЗНО буде утворено експертні комісії з питань установлення порогу «склав / не склав» і визначення результатів учасників пробного ЗНО за рейтинговою шкалою 100–200 балів та експертні комісії з питань визначення результатів учасників пробного ЗНО за шкалою 1–12 балів. А для того, щоб кожен учасник  міг отримати свій результат в рейтинговій шкалі, підтримується робота сервісу «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання».

З метою  компенсації  негативу, пов’язаного з підвищенням вартості пробного ЗНО, Український і регіональні центри оцінювання якості освіти ввели додаткові можливості для учасників:  кожен  учасник пробного ЗНО зможе завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку предметів ЗНО-2021 і пройти тестування вдома, після чого внести свої відповіді у форми на спеціальний сервіс для визначення результатів. Крім того, Український центр оцінювання якості освіти та ГС «Освіторія» за підтримки МФ «Відродження» підготують офіційні відеокоментарі до завдань пробного ЗНО-2021: експерти Українського центру докладно проаналізують кожне завдання й порадять, як отримати найвищий бал на ЗНО.

Нагадуємо, що участь у пробному ЗНО є добровільною.

 

 

 

                                                                 Відділ освіти Новопсковської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь