Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Пробне ЗНО-2021

Дата: 22.12.2020 16:01
Кількість переглядів: 507

Фото без описуКожен охочий зможе зареєструватися для участі в пробному ЗНО на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти: для учасників з Луганської області – на сайті Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти (ДРЦОЯО). Реєстрація для участі в пробному ЗНО-2021 розпочнеться 5 січня і триватиме до 19 січня включно. Вартість пробного ЗНО для учасників з  Луганської області складає 255 грн.

Цьогоріч  вартість проведення пробного ЗНО стала дещо вищою порівняно з попереднім роком. ДРЦОЯ пояснює, що це, по-перше, зумовлено зменшенням очікуваної кількості тестувань; по-друге, підвищенням оплати праці працівників І тарифного розряду. Так, через складну ситуацію з поширенням Сovid-19 у 2021 році кожен учасник зможе обрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО, а отже, кількість тестувань значно зменшиться, внаслідок чого одиниця послуги стане суттєво дорожчою. Наразі оплата праці осіб, залучених до проведення пробного ЗНО, не висока, проте кількість таких працівників значна і кожен із них працює не менше п’яти годин. Крім того, оплачується процедура оцінювання й отримування результатів. Зокрема під час проведення пробного ЗНО буде утворено експертні комісії з питань установлення порогу «склав / не склав» і визначення результатів учасників пробного ЗНО за рейтинговою шкалою 100–200 балів та експертні комісії з питань визначення результатів учасників пробного ЗНО за шкалою 1–12 балів. А для того, щоб кожен учасник  міг отримати свій результат в рейтинговій шкалі, підтримується робота сервісу «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання».

З метою  компенсації  негативу, пов’язаного з підвищенням вартості пробного ЗНО, Український і регіональні центри оцінювання якості освіти ввели додаткові можливості для учасників:  кожен  учасник пробного ЗНО зможе завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку предметів ЗНО-2021 і пройти тестування вдома, після чого внести свої відповіді у форми на спеціальний сервіс для визначення результатів. Крім того, Український центр оцінювання якості освіти та ГС «Освіторія» за підтримки МФ «Відродження» підготують офіційні відеокоментарі до завдань пробного ЗНО-2021: експерти Українського центру докладно проаналізують кожне завдання й порадять, як отримати найвищий бал на ЗНО.

Нагадуємо, що участь у пробному ЗНО є добровільною.

 

 

 

                                                                 Відділ освіти Новопсковської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь