Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Як працює в Новопсковській громаді ініціатива "Формуємо бюджет разом"

Дата: 15.02.2021 09:21
Кількість переглядів: 1003

Фото без описуІніціатива "Формуємо бюджет разом" бюджетним відділом Новопсковської селищної ради впроваджується з 2018 року. Проводиться вона щороку в процесі формування бюджету громади на рік наступний. Спочатку оголошується збір пропозицій від активних жителів. Для цього проводиться інформаційна кампанія, відзнімаються відеозапрошення для максимального охоплення жителями, потім збираються пропозиції впродовж місяця. По завершенню місячного строку всі отримані пропозиції розглядаються під час засідання робочої групи з питань формування проекту бюджету Новопсковської селищної територіальної громади.

 

Фото без описуЗаступник начальника бюджетного відділу селищної ради Юлія Соха розповідає:

"В 2018 році отримали понад 200 заявок від активних жителів, в 2019 році -  244, в 2020 році - 118. Зменшення активності  жителів минулого року зумовлене карантинними обмеженнями. Ми проаналізували стан реалізації запропонованих заходів за минулий рік. Кожен бажаючий може з ним ознайомитися ТУТ. Значна частина пропозицій була реалізована.

Найбільше люди клопотали за ремонт доріг як державного значення, так і доріг комунальних, озеленення території та доосвітлення вулиць, продовження будівництва тротуарів, облаштування пляжу та джерела Сольонка, встановлення додаткових велопарковок та дитячих майданчиків, покращеня стану благоустрою, заміну старих сміттєвих баків на нові тощо.

Робоча група щороку розставляє пріоритети та надає рекомендації по першочергових потребах населених пунктів та закладів, які знаходяться є комунальною власністю Новопсковської селищної ради. Багато пропозицій не можуть бути включені до проекту бюджету, так як не входять до компетенції органу місцевого самоврядування. 

Фото без описуНаприклад, відкрити фітнес залу та влаштувати спортивні секції в будівлі будинку культури Газівників не є можливим, бо будівля не є власністю громади. Так само не можна облаштувати клумби біля під’їздів багатоквартирних будинків, чи замінити там вікна та двері за рахунок місцевого бюджету, оскільки згідно діючого законодавства це все спільна власність мешканців таких будинків (жителям треба створювати ОСББ або укладати відповідні угоди з управителем).

Ми постійно роз’яснюємо громадянам з чого складається бюджет, на що можуть витрачатися кошти платників податків, а на що ні. Щоб більш зрозумілою мовою це було людям випускаємо сільно з партнерами нашої громади спеціальні брошури "Бюджет для громадян"

Щоб переглянути  брошури "Бюджет для громадян" натисніть  ТУТ  (за 2020 рік)  або  ТУТ  (2019 рік).

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь