Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Коли відновляться соціальні виплати та коли видаватимуть довідки?

Дата: 23.02.2021 16:38
Кількість переглядів: 899

Фото без описуСаме з цими питаннями найчастіше зараз звертаються до Новопсковської селищної ради жителі громади, які отримують пільги, субсидії чи державні соціальні  допомоги.

У зв’язку з ліквідацією Управління соціального захисту населення Новопсковської райдержадміністрації з 05 лютого 2021 року всі функції з нарахування державних соціальних допомог, пільг та субсидій здійснює Управління соціального захисту населення Старобільської районної державної адміністрації (далі - УСЗН Старобільської РДА).

На найбільш поширені питання відповідає Віталій Слюсарєв, начальник відділу соціального захисту населення Новопсковської селищної ради:

 

- Коли відновляться соціальні виплати?

За інформацією УСЗН Старобільської РДА всім отримувачам пільг, субсидій та державних соціальних допомог, в яких період призначення  не закінчився в лютому 2021 року, УСЗН Старобільської РДА розпочато процес нарахування вище зазначених допомог та буде виплачено в березні  2021 року.

Також працівниками УСЗН Старобільської РДА розпочато процес обробки електронних пакетів документів первинних та повторних звернень громадян у яких закінчився період призначення пільг, субсидій та державних соціальних допомог через програмний комплекс «Соціальна громада». Мова йде про 35 видів соціальних допомог.

 

- Коли і за яких умов відновиться процес обробки паперових справ отримувачів державних соціальних допомог, видача довідок та ін.?

Працівниками УСЗН Старобільської РДА цей процес ще не відновлено. Чому? Поясню на прикладі: громадяни звертаються до відділу соціального захисту населення Новопсковської селищної ради за отриманням довідки багатодітним чи малозабезпеченим для оформлення безкоштовного харчування їх дітьми в закладах освіти Новопсковської громади або якоїсь іншої допомоги. Прийняти наші спеціалісти таку заяву можуть, а от громадянин коли отримає відповідь залежить від укомплектування працівниками УСЗН Старобільської РДА (це мова про тих спеціалістів, які працюватимуть в Новопскові). Як тільки Старобільська РДА візьме на роботу нових працівників УСЗН для новопсковського крила  - робота з видачі паперових довідок  відновиться. Схожа ситуація зараз і в Марківці. Там теж звільнилися всі працівники колишнього районного УСЗН.

 

- Зараз сучасна молодь щоб оформити державні соціальні допомоги подає звернення через додаток «ДІЯ»  або електронні сервіси Міністерства соціальної політики. Хто потім опрацьовує ці документи?

Дані звернення перерозподіляються Мінсоцполітикою за територіальною ознакою місця проживання заявника та направляються для опрацювання даного звернення безпосередньо в управління соціального захисту відповідної райдержадміністрації. Наприклад: жителька села Осинове через додаток «ДІЯ» сформувала та направила пакет документів для отримання державної соціальної допомоги при народженні дитини.  Цей пакет документів надходить до Міністерства соціальної політики, яке і відправляє  ці документи безпосередньо до УСЗН Старобільської РДА. Якщо  подано нею неповний пакет документів, працівник УСЗН Старобільської РДА передзвонить їй та повідомить про це. Заявниця надсилає необхідний документ на електронну пошту спеціалісту УСЗН Старобільської РДА. Звертаю увагу, що Новопсковська селищна рада не може відслідкувати історію переміщення цього пакету документів.

 

- Куди треба йти жителю Новопсковської громади щоб здати пакет документів на отримання соціальної допомоги?

Новопсковські жителі йдуть до ЦНАПу на вул. Шкільна, 15б, а жителі старостинських округів – в свій старостат. Виконавчим комітетом Новопсковської селищної ради № 4/2 від 04.02.2021р. визначено уповноваженими особами з питань прийому заяв з необхідними документами на призначення 35 видів соціальних допомог:

старосту Осинівського старостинського округу Хіміча М.Є.

старосту Макартетинського старостинського округу Фідійову Л.Г.

старосту Ганусівського старостинського округу Липівського А.В.

старосту Писарівського старостинського округу Протасову О.В.

старосту Закотненського старостинського округу Сергієнко В.О.

старосту Булавинівського старостинського округу Лошакову Т.А.

старосту Кам’янського старостинського округу Зікраньова С.В.

старосту Донцівського старостинського округу Радзієвську Л.А.

старосту  Лисогорівського старостинського округу Линник О.В.

Спеціалістів відділу соціального захисту населення Новопсковської селищної ради:

Синєбабкіну В.В., Кривошеєву Н.П. (смт Новопсков)

Крищенко С.О. (Риб’янцівський старостат)

Алтухову О.Ю. (Пісківський старостат)

Літвінову О.Є. (Новорозсошанський старостат)

Петрову В.І. (Осинівський старостат)

Недоступ Л.В. (Заайдарівський старостат)

Чугай Т.М. (Кам’янський старостат)

 

- На які саме послуги спеціалісти відділу соціального захисту населення Новопсковської селищної ради приймають документи?  Де знайти повний їх перелік?

На офіційному сайті Новопсковської селищної ради в розділі «Новини» за цим посиланням.

 

- На які види послуг в електронному вигляді зараз не опрацьовуються пакети документів та чому?

Через недосконалість програмного комплексу «Соціальна громада» пакет документів не можливо опрацювати в електронному вигляді на такі види послуг:

Видача посвідчення особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю;

Видача довідки на отримання пільг особам з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу;

Видача путівки на влаштування до будинку-інтернату для громадян похилого віку та осіб з Інвалідністю, геріатричного пансіонату, пансіонату для ветеранів війни і праці, психоневрологічного інтернату, дитячого будинку-інтернату або молодіжного відділення дитячого будинку-інтернату;

Видача направлення на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю;

Видача направлення на проходження обласної, центральної міської у мм. Київ та Севастополі медико-соціальної експертної комісії для взяття на облік для забезпечення осіб з інвалідністю автомобілями;

Видача посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян;

Видача направлення (путівки) особам з інвалідністю та/або дітям з інвалідністю до реабілітаційних установ сфери управління Мінсоцполітики та/або структурних підрозділів з питань соціального захисту населення обласних, київської та севастопольської міських, районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад;

Встановлення статусу загиблого члена ветерана війни;

Встановлення статусу особи з інвалідністю в наслідок війни;

Встановлення статусу учасника війни;

Призначення та виплата одноразової компенсації сім’ям, які втратили годувальника із числа осіб, віднесених до учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, та учасників ліквідації наслідків інших ядерних аварій, осіб, які брали участь у ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, складанні ядерних зарядів і виконанні на них регламентних робіт, смерть яких пов’язана з участю у ліквідації наслідків інших ядерних аварій, ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, складанні ядерних зарядів і виконанні на них регламентних робіт; одноразової компенсації батькам померлого учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, смерть якого пов’язана з Чорнобильською катастрофою;

Призначення та виплата компенсацій та допомоги учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, учасникам ліквідації ядерних аварій, потерпілим від Чорнобильської катастрофи;

Прийняття рішення щодо соціального обслуговування громадянина територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг);

Призначення щомісячної адресної допомоги внутрішньо-переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь