Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Де можна отримати соціальні послуги у Новопсковській громаді? Для кого вони і куди звертатись?

Дата: 18.03.2021 15:22
Кількість переглядів: 676

        Фото без описуКомунальна установа «Центр надання соціальних послуг Новопсковської селищної ради» створена у громаді в 2018 році.

На сьогодні у Центрі функціонують чотири структурні підрозділи, які безпосередньо надають соціальні послуги жителям Новопсковської громади,  це:

-  відділення соціальної допомоги вдома;

-  відділ соціальної роботи;

-  відділення натуральної та грошової допомоги;   

-  відділення надання соціальних послуг в умовах денного перебування.

      

1. По відділенню соціальної допомоги вдома

Відділенням надає соціальну послугу - догляд вдома. З початку року послугою охоплено - 385 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю.  Обслуговуванням займаються 35 соціальних робітників. Завдання відділення – допомога  в самообслуговуванні, веденні домашнього господарства, закупівлі продуктів харчування, медикаментів, оплата комунальних платежів тощо.

2. По відділу соціальної роботи:

Відділ надає соціальні послуги – соціальний супровід; представництво інтересів; консультування; інформування; соціальна профілактика; кризове (екстрене) втручання; соціальна інтеграція та реінтеграція. З початку року охоплено послугами -  479 сімей (в них 1408 осіб). Послуги надають 7 фахівців із соціальної роботи. Завдання відділу – виявлення та проведення соціальної роботи з особами/сім’ями, які перебувають в складних життєвих обставинах, або мають ризики потрапляння в такі обставини.

З числа штатних працівників даного відділу в Центрі створена мобільна бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Її завдання - підтримка осіб, постраждалих від домашнього насильства. З початку року нею охоплено - 5 осіб.

Фото без опису3. По відділенню натуральної та грошової допомоги:

              Відділення надає соціальну послугу – натуральна допомога. З початку року послугою охоплено -  145   осіб похилого віку та осіб з інвалідністю. Послугу надають перукар та робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків. Завдання відділення – надання натуральної допомоги у вигляді перукарських послуг, дрібних ремонтних робіт, косіння трави, рубання та розпилювання дров, надання гуманітарної та благодійної допомоги (за наявності), надання у тимчасове користування технічних засобів реабілітації (візки, ходунки, ролери, милиці, палиці, тощо).

              4. По відділенню надання соціальних послуг в умовах денного перебування:

              Відділення надає соціальні послуги – денний догляд дітей з інвалідністю; соціальна адаптація; соціально-психологічна реабілітація. Послугу отримують діти з інвалідністю, особи похилого віку, особи з інвалідністю, особи/діти постраждалі від домашнього насильства. Послугу надають 5 фахівців. З початку року за послугами звернулося 36 осіб з них 23 дитини.

Завдання відділення – денний догляд, соціальна реабілітація та організація дозвілля дітей з інвалідністю, формування та розвиток соціальних навичок, умінь, соціальної компетенції, корекція психологічного стану та поведінки у повсякденному житті, організація клубів за інтересами, організація денної зайнятості та дозвілля, організація груп самодопомоги, психологічне консультування.

 

Фото без описуДля того, щоб отримати сціальну послугу Ви маєте звернутися до Відділу соціального захисту населення Новопсковської селищної ради. Він знаходиться за адресою: смт Новопсков вул. Українська,65 (будівля, де раніше було  управління соціального захисту населення Новопсковської РДА)

Готуєте певний пакет документів. Повний перелік ТУТ.

Далі цей Відділ приймає рішення чи можна надавати Вам цю послугу чи ні, платною чи безопланою вона для Вас буде. Якщо рішення схвальне, воно направляється до КУ "Центр надання соціальної допомоги Новопсковської селищної ради". І вже Центр з Вами уклає договір. 

Кожен випадок індивідуальний.

За консультацією Ви можете звернутися до КУ «Центр надання соціальних послуг Новопсковської селищної ради» за адресою смт Новопсков, вул.Айдарська, 13-в або за тел. 066 370 0262. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь