Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

ПРОФІЛАКТИЧНІ ДІЇ ПРИ ПРОВЕДЕННІ ВЕСНЯНО-ПОЛЬОВИХ РОБІТ

Дата: 26.03.2021 14:52
Кількість переглядів: 510

Фото без описуУмови праці у сільськогосподарському виробництві мають свої особливості. В основному польові роботи виконуються на значній відстані від центральної садиби та тракторної бригади. Через це, зі сторони посадових осіб, знижується контроль за безпекою працюючих. У цих умовах підвищується особиста відповідальність механізаторів за безпеку проведення робіт.

З метою забезпечення безпеки праці та профілактики травматизму у Старобільському районі в період підготовки та проведення весняно-польових робіт, Старобільське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області рекомендує керівникам та інженерам з охорони праці сільськогосподарського виробництва перевірити стан свого підприємства та розробити організаційно-технічні заходи щодо забезпечення безпеки праці. Перед початком та під час виконання робіт необхідно застосовувати вимоги НПАОП 01.0-1.02-18 «Правила з охорони праці у сільськогосподарському виробництві» (далі – Правила), затверджені наказом Міністерства соціальної політики України від 29.08.2018 року № 1240, які поширюються на всіх юридичних та фізичних осіб, що провадять діяльність у сільському господарстві й використовують найману працю, та працівників, які працюють у сільськогосподарському виробництві.

Правилами передбачені вимоги безпеки до виробничого обладнання та організації робочих місць під час експлуатації сільськогосподарської техніки. Обладнання, що надається працівникам та ними використовується за призначенням, має бути технічно справним.

Перед початком весняно-польових робіт необхідно:

-   провести працівникам медогляд, інструктажі, навчання та перевірку знань з охорони праці, надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, правил поведінки у разі виникнення аварії та дій при виникненні пожеж та стихійних лих;

-   забезпечити працівників необхідним спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту, аптечкою, питною водою та засобами пожежогасіння;

-   облаштувати відведені місця для відпочинку, споживання їжі та паління у польових умовах;

-   провести огляд вузлів та елементів сільськогосподарських машин (що рухаються, обертаються та можуть становити небезпеку), щодо наявності огороджень захисними кожухами, які забезпечують безпеку працівників;

-   провести комісійне приймання підготовленої для проведення весняно-польових робіт техніки, у тому числі на її відповідність вимогам безпеки праці. Не допускати до експлуатації трактори, сільськогосподарські машини та агрегати, що не відповідають вимогам безпеки або не пройшли технічні огляди.

Вимоги цих Правил є обов’язковими для виконання роботодавцями та працівниками під час виробництва сільськогосподарської продукції. Адже, безпечні умови праці найманих працівників, залежить від здійснення профілактичних заходів та постійного удосконалення виробничих процесів і належного контролю за підлеглими працівниками та суворе дотримання працівниками трудової та виробничої дисципліни, правил охорони праці. 

 

Страховий експерт з охорони праці сектору профілактики страхових випадків Старобільського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області Сорокіна О.С.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь