Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

ЮНІСЕФ: 64% опитаних на Сході України вважають за необхідне допомагати переселенцям

Дата: 30.03.2021 15:53
Кількість переглядів: 552

Фото без опису64% опитаних на Сході України вважають, що внутрішньо переміщені особи потребують допомоги та підтримки з боку громад. Такі результати показало опитування, проведене на замовлення Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у 12 громадах учасницях проекту “СПІЛЬНО. Соціальні послуги для сімей у громаді”. Опитування проводилось Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка для оцінки обізнаності про соціальні послуги та рівня соціальної підтримки у громадах.

Результати демонструють, що значна частина населення мало розуміє зміст соціальних послуг. 51% опитаних хибно вважають, що соціальні послуги - це теж саме, що соціальні виплати і пільги. Кожен шостий вважає, що соціальні служби не повинні втручатися у сімейні справи, кожен сьомий упевнений, що насильство в родині - сімейна справа.

При цьому, велика частка населення виявила готовність допомагати та підтримувати вразливі категорії. 44% мешканців пілотних громад на Сході України готові долучатися до ініціатив на підтримку людей у складних життєвих обставинах. Такий же відсоток позитивно ставиться до впровадження інклюзивного навчання і вважає, що навчання дітей з інвалідністю у звичайних школах сприятиме об'єднанню людей.

Більше половини мешканців знають, де можна отримати соціальні послуги. Досвід звернень за соціальними послугами має кожна третя опитана родина.

Серед найбільших проблем при зверненні за соціальними послугами опитані вказують великі черги, незручне розташування установ для отримання послуг і бюрократію -  довгий перелік документів для отримання послуги. Найчастіше стигму та дискримінацію при зверненні за соціальними послугами відчували особи з сімей, що мають проблеми зі вживанням психоактивних речовин, та особи похилого віку.

 

Додаткова інформація:

Інформація отримана на основі  репрезентативного вибіркового опитування методом «віч-на-віч» інтерв'ю. В опитуванні взяли участь 807 сімей, які проживають у Бахмутській, Миколаївській, Сіверській, Соледарській, Сартанській, Білокуракинській, Біловодській, Троїцькій, Чмирівській, Новопсковській громадах, а також у м. Маріуполь та м. Дружківка. Похибка вибірки не перевищує 3,54 відсотка.

Проект “СПІЛЬНО. Соціальні послуги для сімей у громаді” впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з п’ятьма неурядовими організаціями на чолі з Українською мережею за права дитини за фінансової підтримки Німецького Уряду та Німецького банку розвитку (KfW).

За додатковою інформацією звертайтесь

opryshko@unicef.org

+3800504263190

Ольга Пришко, спеціаліст з комунікацій ЮНІСЕФ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь