Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Як зареєструвати пасіку бджолярам Новопсковської громади. Інструкція

Дата: 17.05.2021 08:43
Кількість переглядів: 671

Фото без описуІнструкція з реєстрації пасіки

1. За місцем проживання звернутися до дільничного  ветеринарного лікаря, з приводу питання обстеження пасіки та відбору проб для лабораторного дослідження, про що складається відповідний акт.

2. Звернутися до Новопсковського  управління «Головного управління Держпродспоживслужби» в Луганській області  щодо видачі ветеринарно-санітарного паспорту на пасіку. Видача паспорта здійснюється в день звернення, до заяви додається паспорт, заповнений та підписаний власником пасіки. При собі також потрібно мати паспорт громадянина України та ідентифікаційний код. Видача паспорта та його реєстрація безкоштовні. Розміри плати за лабораторні дослідження та огляд бджолосімей визначений в наказі  Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 25 лютого 2021 року N 395 «Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13.02.2013 року № 96.

3. Після видачі паспорту проводиться його реєстрація в Новопсковській селищній раді. Власник пасіки (або уповноважена особа) заповнює бланк заяви про реєстрацію пасіки в своєму старостаті, де він проживає (якщо він житель Новопскова це треба зробити в ЦНАПі селищної ради). До заяви додається копія паспорту пасіки. Завантажити Порядок реєстрації пасіки, який затверджено Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 19 лютого 2021 року N 338

 

Звертаємо Вашу увагу, дана інформація не стосується процедури здачі документів на отримання дотації на бджолосім’ї. Мова виключно про ветеринарно-санітарний паспорт пасіки, який відповідно до  Закону України “Про бджільництво» видається на кожну пасіку з метою обліку пасік та здійснення лікувально-профілактичних заходів. 

Форма паспорта і порядок його видачі затверджені  наказом Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19.02.2021 року №338 «Про деякі питання у сфері бджільництва» (Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 04 березня 2021 р за №282/35904).

Інформація підготовлена за матеріалами Новопсковського управління «Головного управління Держпродспоживслужби» в Луганській області 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь