Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Звіт про узагальнені результати громадського обговорення про перейменування вулиці Енгельса в селі Кам’янка

Дата: 03.09.2021 17:49
Кількість переглядів: 1051

Керуючись п. 20 ч. 4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ч.4 ст.1, ст.3 Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 24.10.2012 р. №989 «Про затвердження порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичними особам та об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імені (псевдоніми) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», на підставі листа Старобільської районної державної адміністрації Луганської області від 01.06.2021 року № 01-22/1747 та враховуючи звернення жительки вулиці Енгельса Кравченко Вікторії Іванівни від 22.06.2021р. (з проханням перейменувати вулицю Енгельса в селі Кам’янка на вулицю Героя України Запорожця Івана Івановича у зв’язку зі значним внеском у розвиток села Кам’янка) та звернення вдови Героя України Івана Івановича Запорожця – Запорожець Юлії Миколаївни від 24.06.2021 р. (з проханням перейменувати вулицю Енгельса в селі Кам’янка на вулицю «Івана Запорожця» «…так як він зробив дуже вагомий внесок в розвиток села, був почесним громадянином Новопсковщини. Запорожцю І.І. в 1996 році було присвоєно звання «Заслужений працівник сільського господарства України». В 1999 році за визначний особистий внесок в організацію та забезпечення зростання виробництва сільськогосподарської продукції Указом Президента України Запорожець І.І. нагороджений відзнакою «Герой України») прийнято розпорядженням селищного голови №199-о від 25.06.2021р.  «Про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиці  Енгельса в селі Кам’янка»

 

Відділом комунікацій з громадськістю селищної ради на офіційному сайті Новопсковської селищної ради були оприлюднені:

- розпорядження селищного голови «Про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиці  Енгельса в селі Кам’янка» №199-о від 25.06.2021р. 

- інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиці  Енгельса в селі Кам’янка

- оголошення про проведення 30.08.2021р. громадських слухань

Відповідні інформаційні повідомлення були підготовлені й в паперовому вигляді (формат А4  шт, 13 шт). Працівники старостату села Кам’янка їх розмістили на інформаційному стенді поруч з сільським будинком культури (с. Кам'янка, вул. Пульного б. 1), в магазині в центрі села (с.Кам’янка, Набережна, 2 ) та 11 шт. безпосередньо по вулиці Енгельса.

В такий же спосіб відбувалися й оповіщення про дату, час і місце двох зборів жителів вулиці Енгельса с. Кам’янка.

 

Зауваження та пропозиції Новопсковською селищною радою приймалися протягом 30 календарних днів з моменту оприлюднення  повідомлення на поштову адресу: вул. Шкільна, 3, смт Новопсков, Луганська область, 92302 та на електронну пошту селищної ради: info@novopskovrada.gov.ua, або за телефоном: (06463)-2-18-40.

 

02.07.2021р. відбулися перші збори мешканців вулиці Енгельса. У громадських слуханнях взяли участь 21 жителів вулиці. Відповідно до протоколу громадських слухань пропозицію перейменувати вулицю Енгельса на вулицю «Івана Запорожця» підтримали 7 осіб. Ще 11 осіб висловили бажання щодо іншої назви: «Українська», «Агрономічна», «Степова», «Третя». Остаточного варіанту, який би задовольнив всіх присутніх не знайшлося.

 

15.07.2021 р. до селищної ради надійшов додаток–заперечення до протоколу громадських слухань від 02.07.2021р. від спостерігача громадських слухань Кравченко В.І., в якому зазначено що за її підрахунками за назву вулиці «Івана Запорожця» проголосували 10 жителів з 21 осіб, присутніх на зборах, а назви вулиці «Агрономічна» підтримало 3 особи, «Степова» - 2 особи, «Українська» - 6 осіб.  В кінці зборів старості села Зікраньову С.В. надано с колективне звернення від 35 зареєстрованих жителів вулиці Енгельса, які підтримують пропозицію перейменувати вулицю Енгельса на вулицю Івана Запорожця. 

 

За період прийому зауважень та пропозицій з 29.06.2021р по 29.07.2021р. від жителів села Кам’янка до селищної ради надійшло:

05.07.2021р. - колективне звернення від 35 жителів вулиця Енгельса с. Кам’янка, які підтримують перейменування вулиці Енгельса на вулицю «Івана Запорожця» у зв’язку зі значним внеском у розвиток села Кам’янка. В зверненні йдеться: «…Запорожець І.І. почесний громадянин Новопсковщини, «Заслужений працівник сільського господарства України», «Герой України». Люди його обирали депутатом обласної ради, районної та сільської рад. В часи незалежної України був нагороджений орденами та знаками пошани…»

 

20.07.2021р. - колективне звернення від 19 жителів вулиці Енгельса с. Кам’янка в якому зазначено, «що в наш час і так достатньо протиріччя і негативу, тому з метою об’єднання людей та збереження засад добросусідства пропонуємо перейменувати вулицю Енгельса на «Вулицю Миру».

 

30.08.2021р. відбулися другі збори жителів вулиці Енгельса. Було 22 присутніх. Їх голоси розділилися таким чином: 5 осіб – за назву вулиці «Івана Запорожця», 15 осіб – за назву вулиці  «Миру»

 

31.08.2021р. до селищної ради надійшов додаток-доповнення до протоколу  громадського обговорення від 30.08.2021р. від гр. Кравченко В.І. в якому викладено наступне: «на вулиці Енгельса є 18 будинків зі спорудами. Всього 53 особи зареєстровані на цій вулиці. З них: 19 осіб підписали звернення,в якому підтримують назву вулиці «Миру». 35 осіб в своєму письмовому зверненні підтримали пропозицію перейменувати вулицю Енгельса на вулицю «Івана Запорожця». Це колективне звернення з підписами було надано старості села та Новопсковській селищній раді. Всі вони не мали можливості з’явитися на зборах жителів у зв’язку з різними життєвими обставинами (були на роботі, відпочивали на морі, були за кордоном, на заробітках, в Пенсійного фонду, в лікарні, в санаторії…). При громадському обговоренні потрібно врахувати думки кожного зареєстрованого жителя цієї вулиці. Зобов’язати  людей бути присутніми на  громадському обговоренні ніхто не має права,  а врахувати їхні голоси потрібно.  Бо 53 особи – 100%, 35 осіб – 66%, 19 осіб – 35%.»

 

Таким чином, громадське обговорення питання перейменування вулиці Енгельса в селі Кам’янка, яке було проведено у формі консультацій з громадськістю на офіційному веб-сайті Новопсковської селищної ради та зустрічей з жителями села Кам’янка відбулося. Жителі села підтримали перейменування вулиці Енгельса та запропонували два варіанти нових назв цієї вулиці: «Івана Запорожця» та «Миру».

 

 

Староста села Кам’янка                                                                           Сергій Зікраньов

Начальник відділу комунікацій з громадськістю                                     Тетяна Червенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь