Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Підприємці  платники єдиного податку другої – четвертої групи повинні  застосовувати реєстратори розрахункових операцій та інші новини від податкової

Дата: 18.11.2021 16:28
Кількість переглядів: 472

Фото без описуПідприємці  платники єдиного податку другої – четвертої групи повинні  застосовувати реєстратори розрахункових операцій та інші новини від податкової

З 01.01.2022 року  фізичні особи – підприємці  платники єдиного податку другої – четвертої групи незалежно від обсягу доходу та обраного виду діяльності  повинні  застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО або ПРРО).

Суб’єкти господарювання можуть зареєструвати ПРРО, скориставшись безкоштовним програмним рішенням, яке розміщено на вебсайті ДПС України у банері «Програмні РРО» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/).

Нагадуємо, що банер також містить нормативно – правові акти, відеоуроки щодо процедури реєстрації ПРРО, отримання електронних ключів у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ДПС, інструкції щодо заповнення та подання форм, інформаційні повідомлення щодо оновлення версій безкоштовних програмних рішень, контакти відповідальних осіб ДПС, які надають роз’яснення, пов’язані з роботою ПРРО.

___________________________________________________________________________

 

Увага!!! Внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб - платників податків

Згідно вимог п.п.70.7 ст. 70 Податкового кодексу фізичні особи – платники податків зобов’язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки або повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті), протягом місяця з дня виникнення таких змін  шляхом подання відповідної заяви за формою та у порядку, визначеними центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

До облікової картки фізичної особи – платника податків та повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків) вноситься така інформація:

- прізвище, ім’я та по батькові;

- дата народження;

- місце народження;

- місце проживання;

 -серія, номер свідоцтва про народження, паспорта (іншого документа, що посвідчує особу), ким і коли виданий.

Саме ці дані необхідно оновлювати у разі їх зміни протягом місяця з дня виникнення таких змін  шляхом подання заяв за формою 5-ДР, 5-ДРП до контролюючого органу.

Шановні платники податків! Заощаджуйте свій час, користуйтесь зручними електронними сервісами Державної податкової служби!

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua;

Головного управління ДПС у Луганській області https://t.me/lg_tax;

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine;

Підписуйтесь на сторінку  Головного управління ДПС у Луганській області у Facebookhttps://www.facebook.com/tax.lugansk/;

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

___________________________________________________________________________

 

Переваги «Електронного кабінету платника»

З метою забезпечення належного сервісного обслуговування платників податків на веб-порталі ДПС України функціонує електронний сервіс «Електронний кабінет платника», за допомогою якого платники податків можуть вести документообіг та сплачувати податки онлайн, не відвідуючи Центри обслуговування платників, що значно економить час та надає можливість уникнути черги.

Модернізований «Електронний кабінет платника» складається з двох функціональних частин – відкритої (загальнодоступної) та закритої (особистий кабінет).

Користуватися відкритою частиною «Електронного кабінету платника» можна без ідентифікації особи, тобто без електронного цифрового підпису. Через відкриту частину платник податків має можливість скористатися інформацією із загальнодоступних реєстрів; отримати інформацію про граничні терміни сплати податків, зборів, обов’язкових платежів та подання звітності; отримати контакти та адреси центрів обслуговування платників; ознайомитись з новинами Державної фіскальної служби України;  скористатися іншою корисною інформацією.

У приватній частині, після ідентифікації особи за допомогою електронного цифрового підпису, платнику надається можливість скористатися індивідуальним податковим календарем; переглянути та перевірити свої облікові дані; створити запит для отримання інформації; переглянути стан розрахунків з бюджетом; зареєструвати податкові накладні у Єдиному реєстрі податкових накладних; скористатися сервісами системи «Електронного адміністрування ПДВ» тощо.

Електронний кабінет - це найбільш популярний сервіс ДПС, який є захищеним та безпечним електронним сервісом.

Впровадження інформаційних технологій дає змогу зберегти час для бізнесу та здійснити спілкування з податковою службою комфортно.

Сьогодні у платників, завдяки функціонуванню Електронного кабінету, є можливість отримати всю необхідну інформацію, довідки, консультації, подати звітність до податкових органів.

Зазначений сервіс також надає можливість скористуватись роботою та послугами Порталу електронних послуг ПФУ.

Вхід до приватної частини «Електронного кабінету» здійснюється за адресою cabinet.tax.gov.ua з використання електронного цифрового підпису (ЕЦП) будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів.

У зв’язку з карантинними обмеженнями Новопсковська ДПІ Головного управління ДПС у Луганській області рекомендує використовувати електронні сервіси Державної податкової служби.

У разі виникнення питань з приводу користування Електронним кабінетом, платники податків мають можливість звернутися до ДПС за телефоном: 0-800-501-007 (напрямок «0»), до Новопсковської ДПІ за телефоном (06463)2-14-42 або (06463)2-12-61.

___________________________________________________________________________

 

Переваги використання єдиного рахунку для сплати податків

Єдиний рахунок – це рахунок відкритий у Казначействі для ДПС, який може використовуватися платниками податків для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків та зборів, єдиного внеску та інших платежів контроль за справлянням яких покладено на податковий орган. Перехід на єдиний рахунок значно спрощує сплату податків, зборів, інших платежів, що контролюються ДПС, та єдиного внеску. Скорочує платникам фінансові витрати і час формування розрахункових документів. Обов’язок зі сплати податкових платежів та єдиного внеску вважається виконаним з моменту внесення коштів на єдиний рахунок. Розрахуватись з бюджетом та фондами можливо одним платіжним документом на загальну суму. Для того, щоб перейти на єдиний рахунок, необхідно здійснити наступні три кроки:

  • перший - через Електронний кабінет подати «Повідомлення про використання єдиного рахунку» за формою J/F 1307001;
  • -другий - отримати квитанцію про включення до Реєстру платників, які використовують єдиний рахунок;

-третій - надати до обслуговуючого банку розрахункові документи із зазначенням реквізитів єдиного рахунку на загальну суму без визначення одержувачів або з визначенням одержувачів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь