Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Прокуратура інформує

Дата: 02.02.2022 16:27
Кількість переглядів: 465

Фото без описуЗа позовом прокурора громаді повернуто землю

На виконання однієї з конституційних функцій органів прокуратури – представництво інтересів держави в суді, Новопсковським відділом Старобільської окружної прокуратури Луганської області пред’влено позов у сфері цивільного судочинства на суму 420 тис. грн. про розірвання договору оренди земельної ділянки загальною площею 15 га та її повернення Новопсковській селищній раді, внаслідок її нецільового використання.
За принципової позиції прокурора у січні 2022 року Новопсковським районним судом вказаний позов задоволено та громаді повернуто землю.
Звернення прокурора до суду спрямоване на дотримання встановленого Конституцією України принципу верховенства права, задоволення суспільної потреби у відновленні законності при вирішенні питання щодо розпорядження земельними ділянками комунальної форми власності.

Прокурор Новопсковського відділу Старобільської окружної прокуратури О. Білик

_______________________________________________________________________________________________

 

Судитимуть чоловіка за незаконну порубку дерев на території

об’єкту природно-заповідного фонду

Прокурори Новопсковського відділу Старобільської окружної прокуратури Луганської області підтримують публічне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо незаконної порубки дерев на території об’єкту природно-заповідного фонду (ч. 3 ст. 246 КК України).
Наразі співробітники правоохоронних органів направили до суду обвинувальний акт.
За даними слідства, місцевий житель, з метою вирубки дерев, вирушив до заповідного урочища «Луг», розташованого поблизу с. Ікове. За допомогою бензопили чоловік незаконно спиляв 4 сухостійні дерева ясеню
діаметром від 28 до 32 см.
Своїми діями чоловік завдав шкоди державі на суму понад 5 000 гривень.
На місці події правоохоронці вилучили деревину та знаряддя вчинення злочину. За наполегливої позиції прокурора на майно накладено арешт.
Досудове розслідування здійснювалося слідчими відділу поліції № 1 Старобільського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.
Санкція статті передбачає покарання в виді позбавлення волі на строк до п’яти років.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Новопсковського відділу Старобільської окружної прокуратури.

_______________________________________________________________________________________________

 

На користь держави стягнуто майже півмільйона гривень з
недобросовісних постачальників газу для опалення закладів освіти

Новопсковщини

Прокурори Новопсковського відділу Старобільської окружної прокуратури Луганської області проводять системну роботу щодо контролю використання бюджетних коштів у сфері охорони дитинства.
Господарським судом Луганської області задоволено два позови прокуратури за фактами неправомірного збільшення ціни на природний газ для опалення приміщень дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів Новопсковщини.
Як приклад, в одному з останніх судових рішень підтверджено правову позицію прокурорів щодо безпідставного завищення вартості природного газу для закладів освіти Новопсковської об’єднаної територіальної громади Старобільського району.
За позовом Старобільської окружної прокуратури приватне товариство зобов’язано відшкодувати збитки – надмірно сплачені грошові кошти в розмірі понад 400 тис. гривень.
Під час розгляду провадження прокурорами доведено, що після проведення відкритих торгів між відділом освіти та газопостачальником укладено договір. У подальшому сторони упродовж року безпідставно уклали чотири додаткові угоди, якими збільшено вартість предмету закупівлі майже на 40 відсотків, внаслідок чого зменшено об’єми поставки газу.

Прокурор Новопсковського відділу О. Білик


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь