Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Громадське обговорення проекту рішення селищної ради «Про припинення Лисогорівського ЗЗСО І-ІІ ст. шляхом ліквідації"

Дата: 28.01.2022 15:31
Кількість переглядів: 497

Інформаційне  повідомлення про громадське обговорення   проекту рішення  селищної ради «Про припинення  ЛИСОГОРІВСЬКОГО ЗАКЛАДУ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ І-ІІ СТУПЕНІВ  НОВОПСКОВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ шляхом ліквідації»

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники). Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

Ліквідація закладу загальної середньої освіти у сільській місцевості допускається лише після громадського обговорення проекту відповідного рішення засновника, який оприлюднюється не менше ніж за один рік до прийняття відповідного рішення.

 1. Найменування організатора громадського обговорення: Новопсковська селищна рада (засновник).

 2. Мета громадського обговорення: врахування думки жителів с.Лисогорівка щодо ліквідації Лисогорівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Новопсковської селищної ради.

Запрошуємо жителів с. Лисогорівка долучитися до громадського обговорення проекту рішення Новопсковської селищної ради  про припинення  ЛИСОГОРІВСЬКОГО ЗАКЛАДУ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ І-ІІ СТУПЕНІВ  НОВОПСКОВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ шляхом ліквідації.

Пропозиції та зауваження учасників публічного громадського обговорення подаються в усній та письмовій формі під час публічних заходів та у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника на поштову або електронну адреси: 92303, смт.Новопсков Старобільський район вул. Українська б.51;  osvitaotgnp@ukr.net.

Номер телефону, за яким надаються консультації з питання, що винесено на громадське обговорення:

0997037417 – Акименко Ольга Миколаївна, начальник відділу освіти Новопсковської селищної ради;

0950524845 – Нехаєва Тетяна Федорівна, головний спеціаліст відділу освіти Новопсковської селищної ради.

 

3. Прізвище та ім’я особи, що є відповідальною за проведення громадського обговорення: Марченко Ольга Василівна, заступник Новопсковського селищного голови з питань діяльності виконавчого органу.

 4. Місце проведення громадського обговорення: подвір’я біля Лисогорівського сільського клубу,  вул.Братів Касяненко, 61а, с. Лисогорівка .

5. Дата проведення громадського обговорення: 15.04.2022 о 10:00 год.

Жителям с.Лисогорівка для реєстрації та участі в громадському обговоренні при собі мати паспорт громадянина України.

6. Обґрунтування:

Лисогорівський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Новопсковської селищної ради знаходиться за адресою: 92353, Луганська область, Старобільський район, с. Лисогорівка,  вул. Братів Касяненко, 59а. Будівля закладу освіти  введена в експлуатацію в 1976 році.

Загальна площа будівлі закладу становить 833  м2.

Проектна потужність закладу розрахована на 100 учнів.

Наявна кількість учнів станом на 01.11.2021 року: 0, станом на 13.01.2022 року: 0

Станом на 01.09.2021 року в закладі навчалося  8 учнів.  Для всіх 8 учнів проводилося індивідуальне навчання, так як відсутні класи, кількість здобувачів освіти у класі закладу освіти становить менше 5 осіб.

За заявами батьків  29.10.2021 року учнів було відраховано у зв’язку з переведенням 4 учнів до Новопсковського ліцею, а 4 - до Булавинівської гімназії (накази Лисогорівського ЗЗСО І-ІІ ступенів від 29.10.2021 року № 46, 47, 48, 49, 50, 73, 72).  До Булавинівської гімназії учні підвозяться шкільним автобусом Пісківського ліцею.

Рішенням Новопсковської селищної ради  від 05.11.2021 року  №14/1  призупинена діяльність Лисогорівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Новопсковської селищної ради з 06 листопада 2021 року на невизначений термін.

На сьогодні  в с. Лисогорівка проживає 4 дитини дошкільного віку, з яких:

  • 1 дитина 2015 року народження;
  • 1 дитина 2017 року народження; 
  • 2 дитини 2018 року народження.

В перспективі діти, які можуть  навчатися  в Лисогорівському ЗЗСО:

  • в 2022-2023 навчальному році – 1 учень 1 класу
  • в 2023-2024 навчальному році –  1 учень 1 класу, 1 учень 2 класу
  • в 2024-2025 навчальному році -   2 учні 1 класу, 1 учень 2 класу, 1 учень 3 класу.

Відповідно до ч.2 ст.12 Закону України «Про повну загальну середню освіту», кількість учнів у класі (наповнюваність класу) комунального закладу освіти не може становити менше 5 учнів. У разі, якщо кількість учнів не дозволяє утворити клас, учні можуть продовжити навчання в цьому закладі освіти за однією з інших (крім очної) форм здобуття повної загальної середньої освіти або в іншому закладі освіти із забезпеченням територіальної доступності.

Станом на 01.11.2021 року загальна кількість працівників в  Лисогорівському закладі  загальної середньої освіти І-ІІ ступенів становила 10 працівників, з яких лише 4 педагогічні працівники. Штатним розписом Лисогорівського ЗЗСО І-ІІ ступенів на 2021 рік були затверджені 11,22 штатні одиниці:

- директор школи -1;

- вчитель – 3,22;

- робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків – 0,5;

- прибиральник службових приміщень – 1,5;

- сторож – 2;

- оператор котельні -2;

- кухар – 0,5;

- підсобний робітник – 0,5.

Утримання 1 учня в Лисогорівському ЗЗСО І-ІІ ступенів на 2021 рік становить 128494,5 грн, а в Булавинівській гімназії, в якій навчається 43 учні, утримання 1 учня становить 85569,6 грн. В порівнянні з Булавинівською гімназією в Лисогорівському ЗЗСО утримання 1 учня  обходиться більше на 42924,9 грн. за рахунок місцевого бюджету.

Однак, головне – це якість знань, рівень підготовки учнів, уміння набувати навиків спілкування в колективі однолітків, вчитися здобувати лідерські якості, мати можливість повноцінного розвитку своїх здібностей та творчої майстерності, належні умови здобуття освіти, бо тільки у конкурентному учнівському середовищі у дітей є мотивація до кращих результатів у навчанні.

 Саме відсутність учнів в закладі з листопада 2021 року, відсутність перспективи утворення класів в закладі  протягом 2022-2025 років   викликали необхідність підготувати проект рішення селищної ради «Про припинення ЛИСОГОРІВСЬКОГО ЗАКЛАДУ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ І-ІІ СТУПЕНІВ  НОВОПСКОВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ шляхом ліквідації».

7. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором: після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Новопсковської селищної ради.

Рішення селищної ради №19/21 «Про громадське обговорення проекту рішення селищної ради «Про припинення ЛИСОГОРІВСЬКОГО ЗАКЛАДУ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ І-ІІ СТУПЕНІВ НОВОПСКОВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ шляхом ліквідації»»

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь