Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

10 учнів Новопсковського газопроводського ліцею отримади планшети для навчання від ЮНІСЕФ

Дата: 14.05.2023 12:56
Кількість переглядів: 487

Фото без описуВідділом освіти Новопсковської селищної ради отримано та розподілено між учнями Новопсковського газопроводського ліцею 10 планшетів від ЮНІСЕФ. Це стало можливим за фінансової підтримки Європейського Союзу та Республіки Корея. Визначали отримувачів гаджетів з числа дітей ВПО пільгових категорій. Слід зауважити, щовсі гаджети обліковуються на балансі школи, діти отримали планшети в користування на час дистанційного навчання. 

В Новопсковському газопроводському ліцеї сьогодні дистанційно навчається 223 учні. В закладі працює 17 вчителів. Новопсковською селищною військовою адміністрацією спільно з Луганською ОВА вже більше року ведеться пошук грантових можливостей та написання заявок задля технічного оснащення учнів з числа внутрішньо переміщених осіб з Новопсковської громади. Робота за цим напрямом не припиняється.

Фото без описуНагадаємо, що 27 квітня в Міністерстві освіти і науки України відбулося передавання ноутбуків і планшетів для учнів з Луганщини.

"Разом з партнерами ми робимо усе, щоб кількість дітей, які мають доступ до комп’ютерного обладнання, постійно зростала. Це критично важливо для тих областей, які регулярно потерпають від російських атак та мають тимчасово окуповані території" – запевнив Міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Артем Лисогор, начальник Луганської ОВА: "Всі наші освітяни чекають на визволення, аби налагоджувати освітній процес вже вдома. Зараз вони роблять все можливе, щоб діти отримали якісні знання. Навчальний процес в нас відбувається онлайн. Це складно і вчителям, і дітям. Тому дякую Міністерству освіти і науки та міжнародним партнерам, що вчасно реагують на наші потреби. До деокупації наших територій вкрай важливо зберегти мережу евакуйованих закладів освіти, їхні педагогічні колективи та дітей, які там навчаються. Тому чергова партія із 391 пристрою підвищить онлайн-спроможності процесу освіти. Будемо працювати за цим напрямом до поновного забезпечення потреб учнів та вчителів."

Фото без описуФото без описуНове постачання ноутбуків та планшетів від ЮНІСЕФ уможливило фінансування Європейського Союзу, спрямоване на забезпечення доступу до освіти для дітей в умовах повномасштабної війни. Крім того, Республіка Корея спрямувала кошти на підтримку формальної та неформальної освіти для дітей в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь