Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Про актуальні змін у законодавстві, контроль за якими покладено на податкові органи

Дата: 17.08.2023 10:18
Кількість переглядів: 128

Фото без описуЗвертаємо увагу всіх платників податків, що добровільне виконання вимог законодавства сфери торгівлі, громадського харчування та послуг не тільки вбереже торговця від додаткових витрат у вигляді штрафних (фінансових) санкцій, а й стане надійним оберегом від перевірок, які проводить Державна податкова служба України (ДПС).

Застосування РРО або ПРРО

Суб’єкти господарювання, на яких поширюється дія Закону Украйни «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», для здійснення розрахункових операцій в готівковій та/або безготівковій формі зобов’язані зареєструвати РРО або ПРРО в контролюючих органах.

Суб’єкт господарювання обирає самостійно — РРО чи ПРРО він буде застосовувати для проведення розрахункових операцій.

Подати до контролюючого органу заяву для реєстрацій РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрацій ПРРО – виключно в електронний формі.

ДПС запропоновано бізнесу безоплатне програмне рішення (ПРРО), що призначено для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web.

Це програмне рішення розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах (завантажити можна за посиланням tax.gov.ua).

Версії програмного забезпечення ПРРО від ДПС оновлюються. Про це та інші питання, пов’язані з реєстрацією та функціонуванням ПРРО від ДПС, роботою API фіскального сервера ДПС, можна за посиланням tax.gov.ua

Крім того, у зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-1Х «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» застосування штрафних (фінансових) санкцій за порушення вимог Закону Украйни «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 01.08.2023 відновлено стосовно суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведення азартних ігор за порушення, вчинені до та під час дії воєнного стану.

З 01.10.2023 застосування штрафних (фінансових) санкцій відновлюється стосовно всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, з повним скасуванням відповідальності за порушення, вчинені з 01.01.2022 по 30.09.2023 включно.

У зв'язку з наведеним вище, звертаємо увагу, всіх платників податків, що добровільне виконання вимог законодавства сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, не тільки вбереже торговця від додаткових витрат у вигляді штрафних (фінансових) санкцій, а й стане надійним оберегом від перевірок, які проводить ДПС.

Звільнення від відповідальності та/або її скасування не поширюється на суб’єктів господарювання, що здійснюють торгівлю підакцизними товарами або діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організацій та проведення азартних ігор.

За інформацію ДПС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь