Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Старт громадського обговорення нової назви села Пантюхине Ганусівського старостинського округу Новопсковської громади

Дата: 01.11.2023 19:28
Кількість переглядів: 453

Фото без описуСело Пантюхине рекомендують перейменувати у село Пантюшине. Такий висновок зробила Національноа комісія зі стандартів державної мови (рішення Національної комісії зі стандартів державної мови від  22 червня 2023 року № 230 в редакції від 30 червня 2023 року № 236).

Згідно Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» необхідно провести консультації з громадськістю щодо перейменування с. Пантюхине. Після цього узагальнена пропозиція, із урахуванням рекомендацій Національної комісії зі стандартів державної мови, подається органами місцевого самоврядування, військовою адміністрацією до Верховної Ради України.

Для виконання вимог Закону України, Новопсковська селищна військова адміністрація з 1 листопада оголошує Громадське обговорення щодо внесення пропозиції варіантів нової назви для с. Пантюхине Ганусівського старостинського округу Новопсковської громади.

Участь у громадському обговоренні можуть брати фізичні особи, які зареєстровані або постійно проживали у Новопсковській селищній територіальній громаді та юридичні особи, а також громадські об’єднання, що не є юридичними особами зареєстровані або що здійснюють свою діяльність на території Новопсковської селищної територіальної громади.

Громадське обговорення буде проведено у форматі збору пропозицій нових назв вулиць через Google форми.

Прийом Google форм триватиме з 1 листопада по 15 листопада включно. Для участі потрібно перейти за посиланням, що нижче:

с. Пантюхине  https://forms.gle/b9YoCzr6YyF5YbTb6

З 16 листопада по 21 листопада проводитиметься обробка та узагальнення надісланих пропозицій та зауважень.

Результати громадського обговорення будуть оприлюдненні 21 листопада на офіційному сайті Новопсковської селищної військової адміністрації.

Отримати консультацію з питань, що винесені на дане громадське обговорення, подати зауваження можна буде надіславши електронного листа на пошту Відділу культури Новопсковської селищної ради - kkultura57@gmail.com.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь