Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Звіт стосовно допомоги внутрішньо-переміщеним особам

Дата: 01.11.2023 14:42
Кількість переглядів: 297

Фото без описуВпродовж вересня-жовтня 2023 року відбулося 4 засідання Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

На постійній основі Новопсковською СВА проводиться моніторинг житлових проблем ВПО та надається інформація ВПО про можливі місця розміщення та умови для їх тимчасового проживання/перебування через створені спільноти. Проводилася робота по наданню відповідей на звернення «гарячої лінії» Новопсковської СВА  та на звернення згідно заповнених гугл-форм, а саме: з питань соціального захисту населення щодо отримання соціальних виплат та поновлення документів в разі необхідності,  нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій. Проведена інформаційна кампанія щодо осучаснення умов надання допомоги для внутрішньо переміщених осіб відповідно до Постанови КМУ №709 11.07.2023 року, а також щодо зміни з серпня п.р у виплатних періодах внутрішньо переміщеним особам.

 

Забезпечення тимчасовим житлом ВПО

7 вересня 2023 року було відкрито Центр тимчасового проживання ВПО з Луганщини завдяки співпраці Новопсковської селищної військової адміністрації  та Сєвєродонецької районної військової адміністрації. Нежитлове приміщення в Івано-Франківській області Косівського району в  с. Cередній Березів Новопсковська СВА взяла в оренду в Яблунівської громади.  За співпраці з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) було зроблено ремонт приміщення. БО «Восток СОС» облаштували приміщення меблями та побутовою технікою.  У звітному періоді  БФ «ВОСТОК СОС»  надали ще  4 лавочки садові, стіл та шатер. 

Розпорядженням начальника Новопсковської СВА у вересні 2023р. створено робочу групу по забезпеченню діяльності місця тимчасового перебування (проживання) за адресою: Керівник КУ «Центр надання соціальних послуг Новопсковської селищної ради» відповідає за поселення ВПО  у цьому Центрі тимчасового розміщення ВПО з Луганщини. Станом на 15.10.2023 року в ньому проживають 9 внутрішньо переміщених осіб з Луганської області, найближчим часом планується поселення ще 11 внутрішньо переміщених осіб.

Станом на сьогодні 7 родин (12 осіб) забезпечені тимчасовим житлом в модульному містечку смт Бородянка (у звітному періоді підселень додаткових не було). Це стало можливим завдяки Меморандуму про партнерство між Бородянською селищною радою Київської області та Новопсковською селищною військовою адміністрацією  щодо забезпечення тимчасовим житлом ново псковських ВПО. 

 

Рада з питань ВПО

Розпорядження начальника Новопсковської селищної військової адміністрації від 15.09.2023 року №189-о затверджено зміни до Положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб при Новопсковській селищній військовій адміністрації Старобільського району Луганської області.

Розпорядження начальника Новопсковської селищної військової адміністрації від 25.09.2023 року №196-о затверджено Персональний склад Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Новопсковській селищній військовій адміністрації Старобільського району Луганської області.

 26.09.2023 року проведено перше засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Новопсковській СВА, на якому обрано голову Ради, заступника голови Ради та секретаря Ради, а також затверджено План роботи Ради. Основними напрямками роботи Ради з питань внутрішньо переміщених осіб є сприяння забезпеченню соціального захисту ВПО, їх працевлаштування, забезпечення житлом, надання психосоціальної, медичної та правової допомоги тощо.

 

Послуги в ХАБах (звіт за період з 17.09.2023р. по 16.10.2023р.):

м. Івано-Франківськ.   В Координаційному центрі надання  допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганщини в Івано-Франківській області 4 дитини отримала шкільні набори від міжнародної гуманітарної організації Corus International. Юридичні консультації від БФ «Право на захист» отримали  13 осіб, з питань зайнятості - 15 осіб,  8 осіб отримали консультації спеціаліста відділу обслуговування громадян ГУ ПФУ, адміністратором ЦНАПу було надано 6 консультацій. Лікарями КНП «Новоайдарська багатопрофільна лікарня» було надано 69 консультацій (лікарем-отоларингологом – 26, лікарем-травматологом – 43), лікарем-ендокринологом КНП «Кремінська багатопрофільна лікарня» було надано 19 консультацій. З різних питань працівники хабу проконсультували  303 особи. За необхідності видавались ліки та окуляри. Для дітей проведено майстер-клас по виготовленню прикрас. Послугами бібліотеки скористались - 6 осіб.

м.Чернівці Начальник служби у справах дітей працює у Координаційному центрі надання допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО) з Луганщини у Чернівецькій області (хаб) і є відповідальною за видачу гуманітарної допомоги та надає консультативні послуги з питань соціально-правового захисту дітей під час воєнного стану (надано 5 консультацій), наразі триває формування списків ВПО для подальшої видачі гуманітарної допомоги.

В м. Харків на базі гуманітарного хабу Нижньодуванської селищної військової адміністрації Сватівського району Луганської області організовано надання соціальних послуг працівниками КУ «Центр надання соціальних послуг Новопсковської селищної ради», перелік послуг було визначено розпорядженням начальника Новопсковської селищної військової адміністрації № 209-о від 28.09.2023 - екстрене кризове втручання (перша психологічна допомога), натуральна допомога (перукарські послуги), інформування, консультування та надання притулку. Станом на 15.10.2023р соціальні послуги отримали 168 внутрішньо переміщених осіб з Луганської області, з них: Натуральна допомога (перукарські послуги) - 130 внутрішньо переміщених осіб отримали послуги перукаря (надано 303 послуг). Екстрене кризове втручання (перша психологічна допомога) - 29 внутрішньо переміщених   особам надана  перша психологічна  допомога  ( надано 264 послуг: онлайн – 205 послуги, офлайн – 59 послуг). Надання притулку-  9  внутрішньо переміщених осіб поселені до МТП. Інформування – надано 113 послуг; Консультування – надано 215 послуг.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь