Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Результати громадського обговорення щодо нової назви с. Пантюхине

Дата: 21.11.2023 16:27
Кількість переглядів: 88

Фото без описуЗ 1 листопада по 15 листопада 2023 року відбувся прийом пропозицій щодо нової назви с. Пантюхине. У громадському обговорені загалом прийняло участь 16 людей. Одноголосно усі проголосували за підтримку рекомендації Національної комісії зі стандартів державної мови щодо перейменування с. Пантюхине у с. Пантюшине.

Далі Новопсковська селищна військова адміністрація Старобільського району, Луганської області направить відповідну пропозицію до Верховної Ради України.

Відповідно до Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», Верховна Рада України у тримісячний строк, який обчислюється з дня закінчення строку, визначеного пунктом 7 статті 8 цього закону,  приймає рішення про перейменування населених пунктів та районів, назви яких містять символіку російської імперської політики або присвячені особам/подіям, визначеним пунктом 6 статті 8 цього закону, з урахуванням пропозицій, поданих органами місцевого самоврядування, військовими адміністраціями населених пунктів, військово-цивільними адміністраціями населених пунктів, Кабінету Міністрів України та рекомендацій центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері відновлення та збереження національної пам’яті Українського народу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь