Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Річні підсумки роботи Новопсковської СВА за напрямком "Цивільний захист населення"

Дата: 10.01.2024 12:44
Кількість переглядів: 216

 

Фото без опису7 лютого 2023 року  розпорядженням начальника Новопсковської СВА №18-о було утворено Оперативний штаб з відновлення життєзабезпечення на території Новопсковської селищної територіальної громади та затверджено Положення про нього.

20 березня 2023 року розпорядженням начальника Новопсковської СВА№ 41-о внесено зміни до Програми розвитку цивільного захисту на території Новопсковської громади на 2022 – 2025 роки, затвердженої розпорядженням від 01.12.2022 року № 23-о.

29 березня 2023 розпорядженням № 53-о затверджено Порядок створення та використання місцевого матеріального резерву для запобігання виникнення і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Новопсковської громади.

7 квітня 2023 року розпорядженням начальника Новопсковської СВА № 61-о створено місцеву комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Новопсковської селищної військової адміністрації, затверджено її посадовий склад, її персональний склад та Положення про неї. Проводилось одне засідання комісії від 02.05.2023.

5 травня 2023 року розпорядженням начальника Новопсковської СВА№ 77-о затверджено Календарний план відновлення роботи виконавчих органів державної влади та забезпечення життєдіяльності населення на деокупованій території Новопсковської  громади Старобільського району Луганської області.

16 травня 2023 року розпорядженням начальника Новопсковської СВА № 81-о затверджено план основних заходів цивільного захисту Новопсковської селищної територіальної громади на 2023 рік.

10 липня 2023 року розпорядженням начальника Новопсковської СВА № 129-о утворено Координаційну раду з питань стабілізації ситуації на деокупованій території Новопсковської громади та її реінтеграції, затверджено її склад та Положення про неї. Утворено Координаційні групи з питань стабілізації ситуації на деокупованій території Новопсковської селищної територіальної громади та її реінтеграції. Проведено засідання Координаційної ради від 01.08.2023.

7 серпня 2023 року розпорядженням начальника Новопсковської СВА № 154-о внесено зміни до номенклатури місцевого матеріального резерву для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території  Новопсковської громади, затвердженої розпорядженням начальника Новопсковської селищної військової адміністрації № 28-о від 02.12.2022  (зі змінами).

Розпорядженнями начальника Новопсковської СВА від 26.09.2023 № 207 внесено зміни до програми «Організація благоустрою населених пунктів Новопсковської громади на 2021-2025 роки», а саме: «Закупівля камер відеоспостереження» та «Монтаж камер відеоспостереження»; затверджено програму «Питна вода Новопсковщини на 2024-2027 роки» (розпорядження від 10.10.2023 № 222).

19 жовтня 2023 розпорядженням № 234-о внесено зміни до «Програми розвитку цивільного захисту на території Новопсковської громади на 2022-2025 роки», а саме зміни до фінансування заходу з поповнення місцевого матеріального резерву для недопущення виникнення і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

27 жовтня 2023 розпорядженням № 244-о затверджено Положення про  Новопсковську селищну субланку Старобільської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області та схему взаємодії та оповіщення органів управління цивільного захисту та підпорядкованим їх силам цивільного захисту, що входять до складу Новопсковської селищної субланки Старобільської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області.

29 грудня 2023 розпорядженням № 303-о забезпечено відпуск паливно-мастильних матеріалів у кількості 100 літрів (бензин А-95) з місцевого матеріального резерву для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Новопсковської громади, з метою забезпечення роботи бензинового генератора, сталого проходження опалювального періоду 2023/24 років та належного життєзабезпечення ВПО в місці тимчасового перебування (проживання).

29 грудня 2023 розпорядженням № 304-о забезпечено відпуск паливно-мастильних матеріалів у кількості 50 літрів (бензин А-95) та бензинового генератора Fischer DE 8500FS з місцевого матеріального резерву для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Новопсковської громади, з метою розгортання та належного функціонування пункту обігріву в гуманітарному хабі.

Рішенням місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 02 травня 2023 №1 затверджено Каталог спроможностей територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області Новопсковської субланки Старобільського району, Новопсковської СТГ.

На засіданні координаційного штабу з питань деокупованих територій Новопсковської громади від 09 травня 2023 затверджено План першочергових дій зі стабілізації та реінтеграції деокупованих територіях Новопсковської громади та персональний склад координаційних груп за основними напрямками діяльності.

У першому півріччі 2023 року проведено функціональне навчання керівного складу і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією та здійсненням заходів з питань цивільного захисту в навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Луганської області, фактично за державним замовленням пройшли навчання 6 осіб, що становить 100% від Плану.

На засіданні Координаційної ради з питань стабілізації ситуації на деокупованій території Новопсковської громади та її реінтеграції від 01 серпня 2023 розглянуто питання «Про вжиття стабілізаційних заходів на деокупованій території Новопсковської громади», в результаті якого було прийнято відповідні рішення.

06 вересня 2023 відбулось засідання координаційного штабу з питань деокупованих територій Новопсковської громади, на якому розглядались питання щодо Плану першочергових дій зі стабілізації та реінтеграції деокупованих територіях Новопсковської громади та персонального складу координаційних груп за основними напрямками діяльності.

Складено перелік працівників, які підлягають навчанню у сфері цивільного захисту в Навчально-методичного центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Луганської області на 2024 рік.

Створено книгу обліку захисних споруд цивільного захисту на території Новопсковської селищної територіальної громади.

Надано потребу у забезпечені об’єктів соціальної сфери у генеруючих установок (сонячні батареї).

Проведено онлайн наради щодо функціонування пунктів обігріву у гуманітарному хабі, при ускладненні погодних умов, при зменшені температури повітря до -10 градусів С та надання допомоги населенню у вигляді мобільного та інтернет зв’язку, живлення мобільних пристроїв та іншої невідкладної допомоги.

Рішенням місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 29 грудня 2023 №2 розглянуто питання «Про виділення паливно-мастильних матеріалів з місцевого матеріального резерву для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Новопсковської громади, з метою сталого проходження опалювального періоду 2023/24 місця тимчасового житла (місця тимчасового перебування) для внутрішньо-переміщених осіб з Луганської області» та «Організація функціонування пункту обігріву».  За результатами засідання прийнятті відповідні рішення щодо виділення з місцевого матеріального резерву для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Новопсковської громади паливно-мастильні матеріали та бензинового генератору для сталого проходження опалювального періоду 2023/24 років та належного життєзабезпечення ВПО в місці тимчасового перебування (проживання) та забезпечення роботи пункту обігріву.

 

Протягом року вжито низку необхідних заходів щодо поповнення місцевого матеріального резерву для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Новопсковської громади, відповідно до затвердженої номенклатури місцевого матеріального резерву на 79%, а саме:

пально-мастильні матеріали: бензин А95 1000 л.; дизельне пальне 785 л.; масла і мастила 25 л.; каністра для пально-мастильних матеріалів 20 л. 10 шт.; каністра для пально-мастильних матеріалів 30 л. 10 шт.

транспортне забезпечення: з метою організації оперативної роботи Новопсковської СВА на деокупованій території було придбано автомобільний причіп Лев 250 (65,4 тис. грн.), легковий автомобіль Renault Duster (774 тис. грн), легковий автомобіль Renault Duster (710 тис.грн).

лікарські засоби: рукавички стерильні медичні № 7 100шт.; рукавички стерильні медичні № 8 100шт.; індивідуальні медичні аптечки 10 шт.

техніка та технічні засоби: бензопила 3 шт.; ланцюг для бензопил 6 шт.; шини для бензопил 2 шт.

речове майно: резервуар для питної води 1 куб. м 2 шт.; піч (буржуйка) 5 шт.

засоби зв’язку: рація Baofeng BF-H5 + АЗП Mirkit + Антена Mirkit MP-771 2 шт.; рація Baofeng UV-5R 8W + АКБ для Рації Baofeng UV-5R + Антена Mirkit MP-771 8 шт.; ноутбук 2 шт.; Starlink Snternet Setellite Dish Термінал старлінк 3 шт.

засоби проведення піротехнічних робіт: плити броньовані (керамічні) 5 шт.; плитоноска 5 шт.; бронешолом 5 шт.

засоби енергозабезпечення: електрогенератор бензиновий 3,5 кВт 2 шт.; лектрогенератор  дизельний 7,5 кВт 1 шт.; електрогенератор  дизельний 10 кВт 1 шт.; електрогенератор  дизельний 11.2 кВт  1 шт.; електрогенератор  дизельний 25 кВт 2 шт.; електрогенератор  дизельний 30 кВт 1 шт.; подовжувач 25-50 м 4 шт.; силовий кабель 75 м; зарядна станція 3 шт.; ліхтарі – 5 шт.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь