Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Про роботу Служби у справах дітей у 2023 році

Дата: 24.01.2024 16:02
Кількість переглядів: 157

Фото без описуУ 2023 році було відновлено роботу відділу Служба у справах дітей Новопсковської селищної ради Луганської області. Отримано доступ до ЄІАС «Діти» від Міністерства соцполітики, що дало змогу систематично проводити аналіз обліково-статистичних карток дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах та дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, а також знімати з обліку статусних дітей, які досягли повноліття.

На виконання протокольних доручень за результатами онлайн нарад під головуванням віце-прем’єр-міністра України- Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини ВЕРЕЩУК, щодо  поточного стану подолання наслідків військової агресії рф, постійно здійснюється  моніторинг про переміщення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинились у складних життєвих обставинах на територію України, підконтрольній українській владі та проводиться роз’яснювальна робота серед опікунів/піклувальників щодо важливості виїзду з окупації.

Відновлено список дітей-сиріт, дітей, позбавлених  батьківського піклування, осіб з їх числа,  які перебувають на квартирному обліку по Новопсковській селищній територіальній громаді станом на 01.07.2021 року, з даного списку вдалося відновити три облікових справи осіб з числа дітей-сиріт. Робота з інвентаризації облікових справ громадян, які перебувають на квартирному обліку щодо поліпшення житлових умов, зокрема, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа триває та знаходиться на постійному контролі у начальника Новопсковської селищної військової адміністрації Старобільського району Луганської області.

Також було розроблено Програму підтримки сім’ї та соціально-правового захисту дітей Новопсковської селищної територіальної громади  на 2023-2027 роки.

Проведена робота щодо оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій у 2023 році, за рахунок місцевого бюджету направлено на відпочинок дві дитини, позбавлені батьківського піклування та двадцять три дитини ВПО до Дитячого закладу оздоровлення та відпочинку "Водограй" ТзОВ Санаторій "Карпатські зорі" м. Косів Івано- Франківська область з 31.07.2023 року по 13.08.2023 року.

Опрацьовано пропозицію Благодійного фонду «СОС Дитяче містечко» в рамках проєкту «Фонд гуманітарного фінансування», складено список з 20-тьох дітей ВПО Новопсковської територіальної громади, які потребують грошової допомоги на лікування та придбання окулярів, зібрано відповідні пакети документів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь