Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Підведено річні підсумки роботи закладів культурної сфери

Дата: 24.01.2024 16:12
Кількість переглядів: 195

Фото без описуЗ лютого 2023 року вдалося відновити роботу Новопсковської школи мистецтв у форматі дистанційного навчання. Перший раз за історію школи, у школу прийняли учнів старше 18 років. Роботу почали 3 викладачів та 12 учнів, а у вересні вже 5 викладачів та 22 учні. За цей час учні школи займали призові місця у Всеукраїнських та обласних конкурсах. А восени цього року учень школи два рази посів призові місця (одне із них перше) у міжнародному конкурсі.

У зв’язку із цим були внесені зміни до програми розвитку культури, додали грошові винагороди для обдарованих дітей та молоді у сфері культури та спорту. На сферу культури внесли закладені кошти до бюджету на 2024 рік.

У вересні 2023 року свою роботу відновив КЗ «Новопсковський краєзнавчий музей», на працівників якого було покладено завдання проведення процедури перейменування географічних назв відповідно до  Закон України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії». Цю процедуру завершено на початку грудня 2023 року. Її результатом стало:

  • Перейменування 17 вулиць у відповідності до стандартів української мови.
  • Перейменування 29 вулиць відповідно до Закон України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».
  • Подання до Верховної Ради України пропозицій, щодо перейменування смт Новопсков, с. Новорозсош, с. Тев’яшеве відповідно до Закон України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».
  • Подання до Верховної Ради України пропозицій, щодо перейменування с. Пантюхине відповідно до Закон України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».
  • Подання до Міністерства культури та інформаційної політики України пропозицію про перейменування: «Меморіалу радянським воїнам, підпільникам і землякам» та його складових.

З листопада 2023 року свою діяльність відновив комунальний заклад «Публічна бібліотека».

З грудня 2023 року свою діяльність відновили Комунальний заклад «Центр надання культурних послуг Новопсковської селищної територіальної громади» та Комунальний заклад «Центр культури, дозвілля, туризмі та спорту Новопсковської селищної ради».

 

На базі Координаційного центру надання допомоги ВПО з Луганської області у м. Івано-Франківськ Новопсковська селищна військова адміністрація спільно із Сєвєродонецькою РВА надає культурні та спортивні послуги. Серед них:

  • Проведення різноманітних майстер-класів, виставок.
  • Організація роботи дитячих просторів, творчих занять для дітей.
  • Облаштовано куточок «Моя Україна».
  • Створено пересувний бібліотечний пункт та поличка «Буккросингу».
  • Організація спортивних груп для дітей та дорослих.
  • Проведення спортивних ігор з дітьми.
  • Освітньо-психологічні заходи.

За співпраці міжнародного фонду Terre des hommes на базі Координаційного центру надання допомоги ВПО з Луганської області у м. Івано-Франківськ було створено освітній центр для дітей ВПО. У рамках програми отримано ноутбуки, планшети, телевізор, проектор, настільні ігри, меблі, канцелярію, набори для творчості.

Усього за 2023 рік було проведено 58 культурно-спортивних заходи.

 

           

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь