Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Про правила проживання ВПО в місцях тимчасового проживання, організованих Новопсковською СВА

Дата: 10.01.2024 17:08
Кількість переглядів: 611

Фото без описуЗавдяки тісній співпраці Новопсковської СВА і Сєвєродонецької РДА при підтримці  Яблунівської селищної ради Івано-Франківської області, Міжнародної організації з міграції (МОМ), БО «Схід СОС» в 2023 році було відкрито шелтер. Дане місце тимчасового перебування (проживання) внутрішньо переміщених осіб з Луганської області знаходиться в с. Середній Березів Косівського району Івано-Франківської області. Розраховано воно на розміщення 20 осіб. Сьогодні в шелтері мешкає 10 внутрішньо переміщених осіб.

Приймає заявки на поселення Центр надання соціальних послуг Новопсковської селищної ради за номером телефону 0678321961.

Вашій увазі актуалізовані умови влаштування та особливості перебування в даному місці тимчасового перебування (далі - МТП)

Прийом та опрацювання документів на проживання в МТП здійснюється відповідальною особою за розміщення внутрішньо переміщених осіб з Луганської області в місцях тимчасового проживання.

Внутрішньо переміщена особа, яка має намір бути влаштованою до МТП,  для укладення договору подає заяву на ім’я начальника СВА, пред’являє документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України (для громадян України), паспортний документ іноземця та документ, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземців та осіб без громадянства) (за наявності), довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (за наявності) або електронну довідку на електронному носії, критерії якого підтримують використання мобільного додатка Порталу Дія (Дія) (за наявності технічної можливості) (без пред’явлення довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи), документ, що підтверджує статус особи на право першочергового вселення (за наявності), унікальний номер запису реєстру в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності), документи, що посвідчують особу всіх членів сім’ї, що вселяються (за наявності).

У разі відсутності зазначених документів внутрішньо переміщена особа або члени її сім’ї пред’являють єДокумент, який є документом, що посвідчує особу в період воєнного стану.

Документи, які підтверджують право осіб МТП на першочергове вселення до МТП, надаються під час укладання договору.

Право пріоритетного вселення в окремі приміщення мають особи, пов’язані між собою спільним побутом або сімейними (родинними) відносинами, багатодітні сім’ї, сім’ї з дітьми, сім’ї з маломобільних груп населення, сім’ї, один з членів якої бере (брав) участь у бойових діях, сім’ї, один з членів якої є ветераном війни, сім’ї загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, особи похилого віку, вагітні жінки, особи, які втратили працездатність, особи з інвалідністю, а також внутрішньо переміщені особи, житло яких було пошкоджено або знищено внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України.

На підставі наданих документів, за умови наявності вільних місць та за відсутності підстав, що перешкоджають розміщенню ВПО до МТП, начальником СВА видається розпорядження про вселення до МТП та з особою укладається договір користування приміщеннями місця тимчасового проживання внутрішньо переміщенних осіб за встановленою формою.

Договір укладається перед вселенням у надане приміщення МТП або протягом 30 днів з дня вселення у разі відсутності документів, передбачених пунктом 2.2 цих Правил.

Договір укладається строком на шість місяців з можливістю продовження його дії на наступний строк у разі відсутності змін у підставах, що спричинили внутрішнє переміщення та якщо внутрішньо переміщена особа не набула іншого місця проживання.

Відмова особи укласти договір є підставою для втрати права ВПО на проживання в МТП.

Договір може бути достроково розірваний на вимогу внутрішньо переміщеної особи на підставі її заяви. На вимогу Керівника або відповідальної особи МТП договір може бути достроково розірваний у визначених цими Правилами випадках.

Особі, що влаштовується до МТП, надається в безоплатне користування на строк дії відповідного договору майно, що знаходиться в приміщенні, виділеному для тимчасового проживання такої особи та членів її сім’ї . Вказане майно має використовуватись за цільовим призначенням та має бути повернутим МТП в останній день строку свого тимчасового перебування в МТП у належному стані (за врахуванням природного зносу).

Особа, якій надано право проживання в МТП не має право передавати майно МТП іншим особам.

Фото без описуДоступ до житлових приміщень МТП мають виключно внутрішньо переміщені особи, з якими укладено договір, та члени їх сімей. Доступ інших осіб можливий виключно з дозволу відповідальної особи МТП. Візити співробітників міжнародних та національних неурядових організації, благодійних фондів, волонтерів та (або) інших осіб, які надають допомогу, здійснюються за попереднім узгодженням з Керівником МТП або відповідальною особою МТП.

Оплата комунальних послуг здійснюється в рамках отримання компенсації за спожиті комунальні послуги під час розміщення внутрішньо переміщених осіб у будівлях (приміщеннях) об’єктів державної, комунальної та приватної власності у період воєнного стану відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 року № 261 «Про затвердження Порядку та умов надання компенсації за спожиті комунальні послуги під час розміщення внутрішньо переміщених осіб у будівлях (приміщеннях) об’єктів державної, комунальної та приватної власності у період воєнного стану». При цьому власникам (балансоутримувачам) майна не дозволяється отримувати від мешканців місця тимчасового проживання плату за комунальні послуги у разі отримання ними компенсації за спожиті комунальні послуги під час розміщення внутрішньо переміщених осіб у місцях тимчасового проживання, що облаштовані у будівлях (приміщеннях) державної, комунальної та приватної власності у період воєнного стану.

Більш детально пропонуємо вам ознайомитися з Правилами проживання внутрішньо переміщених осіб з Луганської області в місцях тимчасового проживання, організованих Новопсковською селищною військовою адміністрацією Старобільського району Луганської області, затверджених розпорядженням начальника Новопсковської СВА від  09 січня 2024 року № 6-о. Також цим розпорядженням затверджено форму договору користування приміщеннями місця тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Переглянути відеоогляд приміщення ви можете за цим посиланням 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь