Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Залишаємося гідними своїх Героїв

Дата: 19.02.2024 10:15
Кількість переглядів: 127

Фото без описуУ день вшанування Героїв Небесної Сотні, ми згадуємо не лише подвиг тих, хто став символом боротьби за свободу та гідність, а й пам'ятаємо важливість їхнього жертовного вчинку. 20 лютого стало символом єднання, пам'яті та визнання непереможності духу українського народу, а також чорною сторінкою в історії України, коли жорстока реакція режиму на мирних протестувальників на майдані Незалежності призвела до кровопролиття та загибелі невинних людей. Розстріли на Інститутській стали символом безжальних репресій та порушення прав людини. Невідомі особи, які представляли силові структури, відкрили вогонь по мирних демонстрантах та правоохоронцях, хто не підтримував кривавий режим. Тривалий протест та боротьба за свободу призвели до мобілізації нових сил з різних регіонів країни, що об’єднали свої зусилля для захисту демократії та прав людини.

Резонансні події цього дня стали катастрофічним кінцем для режиму, що намагався задушити волю народу. Багатьох патріотів було втрачено, але ця трагедія зміцнила рішучість українців продовжувати свій шлях до вільної та незалежної держави.

У цей день ми вшановуємо всіх, хто віддав своє життя у боротьбі за краще майбутнє України. Їхні імена залишаться назавжди в серцях нащадків, нагадуючи нам про вартість свободи та відданість ідеалам. Пам'ять про них несе в собі заклик до дій, до громадського активізму, до відстоювання громадянських свобод та прав.

Подвиг Героїв Небесної Сотні не тільки змінив перебіг історії нашої держави, але й відкрив очі суспільства на важливі цінності: право на самовизначення, гідність, свободу та суверенітет.

Зараз ми об'єднуємося в пам'ять про Героїв Небесної Сотні, щоб зміцнити наше суспільство, зберегти та розвивати цінності, за які вони загинули.

Пам'ять про них буде живою і сприятиме нашій спільній боротьбі за краще майбутнє України.

Наша країна вже протягом тривалого часу знаходиться у центрі складних геополітичних подій, які визначають подальший шлях її розвитку. Починаючи з 1991 року, ми пережили ряд політичних змін, які відображали два основних напрями розвитку: інтеграцію до європейського простору та повернення у сферу впливу Росії.

Прагнення Росії зберегти свій вплив на Україну виявилося в численних маніпуляціях з національною мовою, політикою національної пам'яті та фінансовій підтримці проросійських політиків. Ці дії призвели до Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013–2014 років, які стали символами нашої боротьби за свободу та демократію.

Однак невдовзі внутрішні політичні конфлікти спричинили втрату владними структурами контролю над процесами у державі, а згодом призвели до повного узурпування влади проросійськими силами. Ця ситуація загострилася з моменту спроби підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, що спровокувало масові протести в Україні та остаточно призвело до визнання неприйнятності такого розвитку подій керівництвом рф.

Сьогодні, в 2024 році, ми стикаємося з найбільшим викликом - російською військовою агресією. Ця війна, яка вже триває протягом 10 років, є безпосереднім наслідком протистояння двох протилежних цивілізаційних напрямів, про які ми говорили. Російська агресія, що спрямована на порушення територіальної цілісності та суверенітету України, стала прямим вираженням спроб рф зберегти свій вплив на нашу країну.

Дорогі земляки. Ми, українці, продовжуємо боротьбу за свою свободу, незалежність та гідність. Наша мета - забезпечити мирне майбутнє для всіх наших громадян і встановити демократичні стандарти, які відповідають європейським цінностям. Тому нехай наша єдність та рішучість будуть нашими сильними сторонами в цій боротьбі.

Слава Україні!

Начальник Новопсковсковської селищної військової адміністрації                                          Микола Старцев


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь