Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Прозорість та підзвітність: Луганська ОВА інформує про підтримку українських оборонців

Дата: 01.03.2024 17:33
Кількість переглядів: 86

Фото без описуЦьогоріч Захисники та Захисниці, члени їх сімей вже отримали понад 2 мільйони гривень від Сєвєродонецької громади

За Комплексною програмою підтримки Захисників та Захисниць України та членів їх сімей на 2024 рік одноразову матеріальну допомогу надано 117 мешканцям Сєвєродонецької громади. Так, 18 особам з числа мобілізованих або тих, хто добровільно пішов служити до лав ЗСУ під час впровадження воєнного стану в Україні, загалом перераховано 360 000 гривень. 72 Захисники і Захисниці, які є учасниками бойових дій у період запровадження воєнного стану в Україні, отримали допомогу на загальну суму 1 080 000 гривень. 22 Захисникам та Захисницям, які під час проходження служби у період запровадження воєнного стану в Україні зазнали поранень і продовжують служити, надано допомогу по 25 000 гривень кожному. Таку ж суму виплачено кожному з чотирьох військовослужбовців, які під час проходження військової служби у період запровадження воєнного стану в Україні отримали поранення і яким встановлено інвалідність. Одноразову матеріальну допомогу отримала й родина загиблого Захисника на загальну суму 15 000 гривень.

Фото без описуУ Рубіжанській громаді спрямували на підтримку Захисників 95 мільйонів гривень

«Йдеться про кошти, виділені на підтримку українських оборонців за минулий рік. Наполягав та наполягаю на першочерговій підтримці наших Захисників, які на фронті, поранених військовослужбовців, членів сімей загиблих. Кожній громаді доручив розробити або подовжити дію відповідних програм. Їх виконання перебуває на особистому контролі», - наголосив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Із цих коштів на 85 мільйонів гривень надано допомогу військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії, Служби безпеки України, ДСНС України у Луганській області та інших складових Сил оборони. На матеріальну підтримку Захисників, які беруть/брали безпосередню участь у бойових діях, виділено більше 5 мільйонів гривень. Кожен, хто звернувся, одержав по 30 тисяч гривень. Крім того, передано значну кількість обладнання та матеріальних ресурсів загальною вартістю близько 5 мільйонів гривень. Зокрема, для потреб Сил оборони придбано 22 автомобілі та квадроцикли, 101 квадрокоптер, 427 генераторів та акумуляторів, 17 тепловізорів, а також БПЛА, комп’ютерна техніка, амуніція, антидронові рушниці, радіостанції, павербанки. А ще передано тактичні польові ноші, тактичні аптечки, медикаменти, антитепловізорні системи, спальні мішки, термоси, електрообігрівачі, буржуйки, розкладні ліжка тощо.

 

Фото без описуЦьогоріч вже 44 військовим зі Старобільської громади надана грошова допомога

Допомога виплачується в рамках Комплексної міської програми, розрахованої на тих військовослужбовців, які беруть або брали безпосередню участь у бойових діях або заходах, необхідних для забезпечення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі та стримування військової агресії російської федерації проти України, після 24 лютого 2022 року. Документ діє впродовж двох років – 2024-го та 2025-го. На його реалізацію за цей час планується спрямувати майже 9 мільйонів гривень з бюджету Старобільської громади.

Наразі, за результатами розгляду заяв та документів, що надійшли, грошова допомога виплачена 44 мешканцям громади по 15 тисяч гривень кожному.  Прийом заяв триває. Перелік документів, які потрібно надати: https://loga.gov.ua/.../cogorich_vzhe_44_viyskovim_zi...Для отримання більш детальної інформації, щодо переліку необхідних документів звертайтеся до відділу соціального захисту населення Старобільської міської ради по телефону: 0665556606.

 

Креміняни придбали для наших оборонців тепловізор. Відерепортаж

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь