Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Ефективне партнерство - про співпрацю Новопсковської СВА задля підтримки наймолодших жителів першої створеної в Україні ОТГ Новопсковської територіальної громади Луганської області

Дата: 03.04.2024 09:15
Кількість переглядів: 39

Фото без описуНовопсковська селищні військова адміністрація було створена Президентом України наприкінці 2022 року, оскільки територія першої створеної в Україні ОТГ Новопсковської територіальної громади Луганської області перебуває в тимчасовій окупації з березня 2022 року.

Понад 2 тисячі жителів громади були змушені покинути рідну домівку в перші дні повномасштабного вторгнення російської федерації. Серед них 290 дітей…

Посадовці Новопсковської селищної ради намагалися постійно тримати зв’язок з усіма родинами внутрішньо переміщених осіб. Комунікували з ними і збирали від них потреби, шукали можливості аби ці потреби задовольнити.

 

Фото без описуТак, завдяки партнерству Новопсковської селищної військової адміністрації Старобільського району  Луганської області з Громадською організацією «Фундація «Зростай», яку створила в 2022 році талановита уродженка селища Новопсков Марина  Богун, вдалося допомогти новопсковським родинам ВПО з дітьми:  70 родин отримали “Пакунок малюка” та 150 дітей шкільного віку отримали канцелярські набори. Вже в 2023 році географія підтримки ГО «Зростай» розширилася на всю територію області: 786 канцелярських  наборів отримали діти ВПО з усієї Луганщини.  Це стало можливим завдяки фінансовій підтримці іноземних партнерів   Фундації Марини Богун -  Dr. Juliane Tebbe, Schuetzenverein Einigkeit Soest, Vorstand der Juergen Wahn Stiftung та Klaus Shubert.

«В кожному листі з фотозвітом були слова безмежної вдячності, енергія радості від отримання часточки тепла наче з дому та підтримки незнайомих людей. Запевняю - ми докладемо всіх зусиль, для збереження єдності та неподільності нашої держави. Школярі на освітній ниві здобуваючи знання для подальшої відбудови своєї Батьківщини, їх батьки – кожен на своєму фронті. До Перемоги.» - Микола Старцев, начальник Новопсковської селищної військової адміністрації.

Фото без описуУ вересні 2023 року Новопсковською СВА підписано Меморандум про партнерство  з ГО «Фундація «Зростай». Таким чином було офіційно об'єднано зусилля, щоб покращити життя внутрішньо переміщених осіб з Новопсковської громади Луганської області, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Варто зауважити, що співпраця Новопсковської громади з Мариною Богун розпочалася задовго до 24 лютого 2022 року. Ще в 2017 році за її ініціативи було створено мурал «Натхнення» в селищі Новопсков, який став першим арт об’єктом в громаді і надихнув місцеву владу продовжити цю роботу. Невдовзі після муралу «Натхнення»  з’явилася відома всій Україні «Вишиванка на сходах до р. Айдар», яка сьогодні чекає на деокупацію території громади.

Це один з приладів того, як синергія, постійний пошук можливостей та невтомне бажання допомагати рідній громаді дає свої результати, де б ти зараз не був. Тож, далі буде…

 

Фото без описуДовідка: Марина Богун, уродженка селища Новопсков  Луганської області, проживає м. Київ. Марина засновниця ГО «Фундація «Зростай». Співачка, авторка пісень, акторка мюзіклу «Got to be free». Народилася в Новопскові Луганська область, весь цей час рідний Новопсков залишається в центрі її уваги. До повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, вела активну громадську діяльність, спрямовану на підтримку різноманітних культурних, благодійних та волонтерських ініціатив, пов’язаних зі сходом України. Співзасновниця проєкту «Дорога на Схід», в рамках якого проведено: літературно-музичний фестиваль у 2016-2017 р.р. , створено мурал Джона Леннона в м. Ізюм Харківська обл., бізнес-форум «Дорога на Схід» для бізнес-спільноти Луганської, Донецької та Харківської областей. Ініціаторка та фундаторка створення муралу «Натхнення» в першій зареєстрованій громаді Новопсков на Луганщині. Допомагала в напрямку краудфандингу таким проєктам, як «Ветерани будують» (в рамках ініціативи збудовано скейт-парк в Попасній, 2021 рік), Seeds for Ukraine (насіння для деокупованих громад України 2022).

Під час 2022 року почала активно допомагати військовим щодо придбання турнікетів, медичних препаратів проти контузії, протизапальних препаратів, співініціаторка аукціону екоторб «Новопсков - це Україна. Лупайте сю скелю», в рамках якого було зібрано більше ніж 100 000 грн., ініціювала збір коштів і оплатила придбання «Starlink» для Луганських прикордонників. Серед отримувачів волонтерської допомоги є наступні військові частини: Луганські прикордонники, військова частина А3814 м. Звягель, ДУК ПС, 81 ОАеМБр ДШВ медична рота та інші. Учасниця різноманітних благодійних концертів в Німеччині, зібрані кошти від яких спрямовувались на підтримку українців.

Марина Богун в 2023 році за поданням Новопсковської СВА і Луганської ОВА була відзначена Президентом України державною нагородою «За оборону України».

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь