Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Луганська ОВА інформує про підтримку українських обороців

Дата: 12.04.2024 16:26
Кількість переглядів: 48

Фото без опису97 військовим зі Старобільської громади надано грошову допомогу

Прийом заяв та документів від жителів Старобільської громади, які стали на захист України після 24 лютого 2022 року, триває. Наразі допомога у розмірі 15 тисяч гривень кожному вже видана 97 військовослужбовцям. Подавати пакет документів можна як особисто, так і з допомогою засобів поштового зв`язку (Укрпошта та Нова пошта). Для отримання більш детальної інформації з питання призначення матеріальної допомоги звертайтеся до відділу соціального захисту населення Старобільської міської ради по телефону: 066 555 66 06.

 

Фото без описуПонад 900 тисяч гривень допомоги надано військовим з Гірської громади та членам їх сімей у березні

Зокрема, одноразову матеріальну грошову допомогу отримали 44 військовослужбовці по 20 тисяч кожний, одна особа з числа членів сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни/члену сім’ї загиблого (померлого) Захисника і Захисниці України – 12 тисяч гривень, одна особа – член сім’ї, що знаходиться в пошуку зниклого безвісти військовослужбовця – 12,5 тисяч гривень. Нарахування проведено відповідно до Програми підтримки військовослужбовців, учасників бойових дій та членів їх сімей Гірської міської територіальної громади на 2024-2027 роки. Детально ознайомитися із умовами подання документів та процесом їх розгляду можна за посиланням: https://girska-gromada.gov.ua/news/1705477279/

 

Фото без описуЩе понад 1,2 мільйона гривень допомоги виплачено Захисникам і Захисницям України з Лисичанської громади

За результатами розгляду заяв та наданих документів виплати, зокрема, нараховані 39 мешканцям громади, які беруть (брали) участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією рф проти України – по 20 тисяч гривень.15 військовослужбовцям, які під час повномасштабного вторгнення отримали поранення, пов’язані з захистом Батьківщини, надано по 25 тисяч гривень. Сімом особам як уповноваженим представникам сімей загиблих Захисників України виділено по 15 тисяч гривень. Одній родині на поховання померлого Захисника виплачено 5 тисяч 840 гривень. Загальна сума соціальної підтримки за рахунок коштів бюджету Лисичанської міської територіальної громади склала 1 млн 265 тисяч 840 гривень. Допомога надається в рамках реалізації Програми соціальної підтримки Захисників і Захисниць України, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки.

 

Фото без описуКремінською громадою розширено перелік отримувачів грошової допомоги

До Програми надання матеріальної допомоги населенню Кремінської міської територіальної громади на 2024 рік внесені зміни, згідно з якими грошову підтримку відтепер можуть одержати: - мобілізовані на військову службу та військовослужбовці за контрактом (які служать з 1 січня 2024 року) – у розмірі 20 тис. гривень; - на відшкодування витрат за реабілітаційні послуги звільнені з військової служби у відставку, які брали участь у бойових діях після 24 лютого 2022 року, члени їх сімей та родини загиблих військовослужбовців – у розмірі 30 тис. гривень; - військовослужбовці, щодо яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, тобто звільнені з полону – у розмірі 30 тис. гривень. Як і раніше, по допомогу можуть звернутися: - сім'ї загиблих військовослужбовців; військовослужбовці, які беруть безпосередню участь у бойових діях; працівники ДСНС та національної поліції, які брали участь у бойових діях у 2023 році; сім'ї військовослужбовців на народження дитини; особи у зв’язку з пораненням; - жителі Кремінської громади, яким необхідне довготривале та дороговартісне лікування, хворі на онкологічні або орфанні захворювання, що перенесли операцію або потребують операційного втручання, протезування, реабілітації.

 

Фото без опису37 % видатків місцевого бюджету Рубіжанської громади минулоріч спрямовано на підтримку Сил оборони

У 2023 році 37 % коштів з місцевого бюджету пішли на підтримку Сил оборони, а також Захисників і Захисниць з Рубіжанської громади. Це – понад 90 мільйонів гривень. Також з місцевого бюджету минулоріч виділено більше 12 мільйонів гривень для підтримки цивільного населення громади. Загалом від початку повномасштабного вторгнення рф, за 2022-2024 роки, на підтримку Українського війська з місцевого бюджету вже спрямовано понад 120 мільйонів гривень. Детальніше ТУТ

 

Фото без описуГрошова допомога надається Захисникам та Захисницям зі Сватівської громади

Для військових – жителів громади – передбачено виділення: - по 15 000 гривень – діючим військовослужбовцям ЗСУ, інших, утворених відповідно до законів України, військових формувань; - по 5 000 гривень – мешканцям з числа осіб, які вступили до вищих військових навчальних закладів та станом на 1 січня 2024 року вже навчались там; - по 30 000 гривень – одному зі членів сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України. Більш детальна інформація за телефоном «гарячої лінії» Сватівської МВА - 093 803 52 87, та телефоном «гарячої лінії» ЦНАПу Сватівської МВА – 093 803 52 73. Одноразова допомога надається відповідно до комплексної міської Програми соціальної підтримки сімей учасників АТО/ООС та ветеранів війни, поранених учасників бойових дій та вшанування пам’яті загиблих на 2024-2027 роки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь