Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Комітет ВРУ пропонує перейменувати 4 населені пункти Новопсковської громади: Новопсков в Айдар, Новорозсош в Плотину, Тев'яшеве в Горіхове, Пантюхине в Пантюшине

Дата: 11.04.2024 17:00
Кількість переглядів: 39

Фото без описуТри міста, 149 селищ і сіл та назви районів пропонують перейменувати в Україні

Відповідну пропозицію схвалив комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Під час перейменування, комітет розглянув пропозиції місцевої влади, військових адміністрацій та рекомендації Українського інституту національної пам’яті, Національної комісії зі стандартів державної мови.

Відповідне перейменування відбувається у рамках реалізації закону щодо перейменування окремих населених пунктів та районів, назви яких містять символіку російської імперської політики або не відповідають стандартам державної мови. У переліку є населені пункти Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської областей.

Після рішення комітету на розгляд Верховної Ради буде внесено проєкт постанови парламенту «Про перейменування окремих населених пунктів та районів», в якому пропонується перейменувати три міста, 149 селищ і сіл та назви районів.

Таким чином 4 населені пункти Новопсковської громади Комітет ВРУ пропонує перейменувати:

- селище Новопсков в селище Айдар

- село Новорозсош в село Плотина

- село Тев'яшеве в село Горіхове

- село Пантюхине в село Пантюшине.

Дорогі земляки, хочемо звернути вашу увагу на те, що всі результати громадського обговорення нових назв селища Новопсков, сел Новорозсош і Тев'яшеве були направлені Новопсковською СВА до ВРУ. Окремо було зазначено, що у зв'язку з тимчасовою окупацією території громади не є можливим провести повноцінне громадське обговорення (бо в онлайн обговоренні взяло участь менше 1% жителів) і було запропоновано визначити нові назви цих населених пунктів після деокупації території.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь