Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Відділ соціального захисту населення Новопсковської СВА інформує

Дата: 17.04.2024 13:20
Кількість переглядів: 44

Допомога внутрішньо-переміщеним особам

Відділ соціального захисту населення Новопсковської селищної ради прийняв участь впродовж періоду з 16.03.2024 по 16.04.2024 у засіданнях комісії з надання матеріальної допомоги та у робочій нараді з питань проведення оздоровчої компанії 2024року під головуванням голови Старобільської РДА. Також начальник відділу взяла участь у тренінгах на теми: «Повноваження ОМС щодо здійснення підтримки ветеранів війни, членів їх сімей та форми їх реалізації» (Програма «U-LEAD з Європою»); «Соціальна робота в дії»; «Локалізація НПД 1325 «Жінки. Мир. Безпека»; «Сучасні виклики соціальної роботи»; «Раннє виявлення  сімей, що потребують підтримки».

На постійній основі відділом проводиться моніторинг житлових проблем ВПО та надається інформація ВПО про можливі місця розміщення та умови для їх тимчасового проживання/перебування через створені спільноти. Проводилася робота по наданню відповідей на звернення «гарячої лінії» Новопсковської СВА та на звернення згідно заповнених гугл-форм, а саме: з питань соціального захисту населення щодо отримання соціальних виплат та поновлення документів в разі необхідності,  нарахування та виплати грошових допомог.

У звітному періоді відділом проводилася робота:

- щодо збору та опрацювання документів на засідання комісії з надання матеріальної допомоги. Написання протоколів засідання та розпоряджень для виплати матеріальної допомоги

- щодо збору документів від Захисників та Захисниць України для надання одноразової матеріальної допомоги;

-   щодо формування списків ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих ветеранів війни;

-  щодо надання інформації про стан реалізації існуючих програм підтримки ветеранів, Захисників України, членів їх сімей та членів сімей загиблих (полонених, безвісті зниклих);

-  щодо збору документів на дітей  віком від 6 до 18 років, для проведення оздоровчої компанії;

- щодо надання інформації про стан підготовки оздоровчої кампанії 2024 року; підготовка інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі -технічні вимоги до предмета закупівлі (оздоровлення та відпочинок дітей пільгових категорій (придбання путівок);

- щодо надання інформації стосовно надання допомоги внутрішньо переміщеним особам у 2022-2024 роках; кількості переселенців, якими опікується громада; географія розселення ВПО; програм підтримки ВПО;

- щодо надання інформації щодо місць розміщення внутрішньо переміщених осіб з Луганської області станом на 01.04.2024.

 

Забезпечення тимчасовим житлом ВПО

З вересня 2023 року працює Центр тимчасового проживання ВПО з Луганщини завдяки співпраці Новопсковської селищної військової адміністрації  та Сєвєродонецької районної військової адміністрації. Нежитлове приміщення в Івано-Франківській області Косівського району в  с. Cередній Березів Новопсковська СВА взяла в оренду в Яблунівської громади.  За співпраці з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) було зроблено ремонт приміщення. БО «Восток СОС» облаштували приміщення меблями та побутовою технікою.  Розпорядженням начальника Новопсковської СВА у вересні 2023р. створено робочу групу по забезпеченню діяльності місця тимчасового перебування (проживання): Керівник КУ «Центр надання соціальних послуг Новопсковської селищної ради» відповідає за поселення ВПО  у цьому Центрі тимчасового розміщення ВПО з Луганщини. Станом на 16.04.2024 року в МТП проживають 8 внутрішньо переміщених осіб з Луганської області, найближчим часом планується поселення ще 12 внутрішньо переміщених осіб.

Станом на 16.04.2024 року 6 родин (12 осіб) забезпечені тимчасовим житлом в модульному містечку, яке знаходиться в смт Бородянка Київської області. Це стало можливим завдяки Меморандуму про партнерство між Бородянською селищною радою Київської області та Новопсковською селищною військовою адміністрацією  щодо забезпечення тимчасовим житлом новопсковських ВПО.  На інформаційних ресурсах Новопсковської СВА постійно ведеться інформуванняВПО про можливість подати заявку на поселення.

 

Рада з питань ВПО

Розпорядження начальника Новопсковської селищної військової адміністрації від 15.09.2023 року №189-о затверджено зміни до Положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб при Новопсковській селищній військовій адміністрації Старобільського району Луганської області.  Розпорядження начальника Новопсковської селищної військової адміністрації від 25.09.2023 року №196-о затверджено Персональний склад Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Новопсковській селищній військовій адміністрації Старобільського району Луганської області.  Станом на 16.04.2024р. відбулося вже 3 засідання Ради ВПО.

 

 

Матеріальна допомога пораненим військовим та родинам загиблих військовослужбовців

З метою реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення, посилення соціальної підтримки Захисників та Захисниць України у 2024 році, розпорядженням начальника Новопсковської селищної військової адміністрації № 269-о від 27.11.2023 року затверджено «Програму надання одноразової грошової допомоги Захисникам та Захисницям України, які беруть/брали безпосередню участь у бойових діях, пов’язаних з повномасштабною військовою агресією Російської Федерації проти України на 2024-2026роки». Розпорядженням начальника Новопсковської селищної військової адміністрації № 295-о від 19.12.2023 року затверджено Порядок надання одноразової грошової допомоги. Зазначений Порядок визначає механізм, умови надання та виплати одноразової грошової допомоги Захисникам та Захисницям України. Грошова допомога надається одноразово. Розмір одноразової грошової допомоги становить 15,000 тис. грн, 00 коп. (п’ятнадцять тисяч грн 00 коп). Станом на 15.04.2024 на підставі протоколів засідань комісії з питань надання одноразової грошової допомоги погоджено виплату 92 військовослужбовцям.

Також розпорядженням начальника Новопсковської селищної військової адміністрації №198-о від 25.09.2023 року затверджено Програму «Матеріальна допомога населенню Новопсковської селищної територіальної громади Старобільського району Луганської області на 2024-2026 роки». Розпорядженням начальника Новопсковської селищної військової адміністрації  №296-о від 19.12.2023 року було затверджено Порядок надання одноразової матеріальної допомоги населенню Новопсковської селищної територіальної громади на період дії воєнного стану. В заходах програми передбачено надання матеріальної допомоги:

  • розмір матеріальної допомоги для військовослужбовців, які отримали інвалідність встановлюється на такому рівні: І група інвалідності – 30 000  грн; ІІ група інвалідності – 20 000  грн; ІІІ група  інвалідності – 10 000  грн.
  • розмір матеріальної допомоги сім’ям загиблих військовослужбовців встановлюється на рівні  – 50 000  грн.
  • розмір матеріальної допомоги ВПО на лікування онкологічних, гематологічних хвороб, хвороб із трансплантації органів для лікування кардіологічних хвороб хірургічними методами лікування, дітям з генетичною патологією та у випадках необхідності проведення складного і дорогого за вартістю лікування;  встановлюється на рівні  – 5 000  грн.

Станом на 15.04.2024р. виплачена матеріальна допомога 2 сім’ям загиблих військовослужбовців та 5 військовослужбовцям, які отримали інвалідність у зв’язку з  захворюванням, пов’язаного із захистом Батьківщини та 3 особам з числа ВПО на довготривале лікування.

Фото без опису

 

Оздоровлення дітей

З метою організації повноцінного оздоровлення та відпочинку дітей у 2024 році, зміцнення їх здоров’я, розпорядженням начальника Новопсковської селищної військової адміністрації  № 197-о від 25.09.2023 року затверджено Програму «Оздоровлення та відпочинок дітей Новопсковської селищної територіальної громади Старобільського району Луганської області на 2024-2026 роки».

Розпорядженням начальника Новопсковської селищної військової адміністрації №34-о від 01.02.2024 року створена координаційна рада з питань організації та відпочинку пільгових категорій дітей шкільного віку Новопсковської селищної територіальної громади у 2024 році, затверджено її склад та Положення про неї. Розпорядженням начальника Новопсковської селищної військової адміністрації №35-о від 01.02.2024 року визначено відповідальну особу з питань оздоровлення та відпочинку дітей у 2024 році. Розроблений Порядок направлення дітей Новопсковської селищної територіальної громади, які мають статус внутрішньо переміщених осіб до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів місцевого бюджету.

Постійно проводиться  інформаційно-роз’яснювальна робота серед ВПО з Луганської області щодо реалізації постанови Кабінету Міністрів України  від 09.05.2023 р. № 462. Інформація  розміщена на офіційній сторінці Новопсковської селищної військової адміністрації, створених Viber/Telegram спільнотах,  а також у всіх Viber групах з ВПО з Новопсковської громади (по 20 областях). Проводиться робота щодо реальної потреби в путівках на оздоровчі зміни до «Міжнародний дитячий центр «Артек» (Закарпатська обл., Свалявський р-н, с. Березники, вул. Без назви, 1) та до «Міжнародний дитячий центр «Артек» (м. Київ, Пуща-Водиця, 14-та лінія). Станом на 16.04.2024 року відповідно до ПКМУ № 462 від 09.05.2023року відсутня потреба на 2024 рік.

На теперішній час триває робота щодо підготовки і проведення оздоровчої кампанії  пільгових категорій дітей шкільного віку Новопсковської селищної територіальної громади у 2024 році. Оголошення про початок оздоровчої кампанії  у 2024 році розміщені у соціальних мережах Telegram, Viber та сайті Новопсковської СВА. Станом на 16.04.2024 року зібрані документи на 34 дітей, які потребують оздоровлення.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь