Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

На порядку денному виконкому - весняна повінь

Дата: 20.02.2017 18:19
Кількість переглядів: 825

Сьогодні, 20 лютого, в Новопсковській селищній раді відбулося друге в цьому році засідання виконавчого комітету. Головне питання на сьогодні - підготовка до весни. Щороку існує загроза підтопленню частини населених пунктів Новопсковської селищної територіальної громади. Вулиці, що потрапляють до зони затоплення в смт Новопсков: 8-березня, Джерельна, Закарпатська, Прикам’янська, Луганська. В селі Осинове: вулиці Приозерна, Шевченка, Зелена, Вишнева, Слобожанська та провулки Річний, Озерний, Приайдарський.

"Згідно з прогнозом українського гідрометеоцентру, до кінця лютого та до середини березня утримається переважно суха морозна погода з помірними опадами в вигляді дощу та снігу. Вдень прогнозується температура вище нуля градусів, вночі збережуться мінусові показники. Якщо природа не внесе свої корективи, то на нашій території вдасться уникнути масового танення снігу та підтоплення територій. Але, у будь-якому випадку, усі служби повинні бути готові до виникнення надзвичайних ситуацій та їх ліквідації" - підкреслила заступник селищного голови Людмила Латишева. 

Спеціалістами підготовлений розрахунок евакуації населення із зон можливого затоплення у період паводка. Також оновлені списки жителів села Осинове, будівлі яких підпадають під затоплення повеневими водами навесні.

Заслухавши інформацію заступника селищного голови Л.Латишевої щодо підготовки до пропуску весняного льодоходу, врахувавши пропозиції членів виконкому, одноголосно затвердили заходи щодо оперативного реагування  при загрозі виникнення надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру з пропуску весняного  льодоходу, повені та паводку на 2017 рік. Також затвердили склад паводкової комісії, визначили відповідальних від селищної ради, які на період паводку будуть цілодобово чергувати.

Паводкова комісія до 10 березня має здійснити перевірку підприємств, організацій, установ на предмет готовності технічних засобів виділених для оперативного реагування в випадку затоплення житлових будинків і інших територій.

Працівниками КП «Новопсковблагоустрій» дано доручення провести прочистку водотоків комунальних доріг Новопсковської громади в термін до 10 березня поточного року.

Комунальні підприємства «Новопсковжитло» та «Новопсковблагоустрій» на цьому тижні проведуть обстеження настилу пішохідного мосту Новопсков – Осинове. Де необхідно відремонтують настил та відновлять освітлення пішохідного мосту через р. Айдар до с. Осинове. Комунальники обіцяють ремонтні роботи виконати швидко. При цьому, директор КП «Новопсковжитло» Роман Крищенко звертається до жителів громади уже вкотре з проханням не руйнувати місток і освітлення на ньому.

Всього на порядку денному виконкому було десять питань: затвердили графік роботи та склад громадського формування "Факел", члени якого постійно забезпечують охорону громадського порядку в селищі Новопсков; погодили план заходів селищної ради на березень, також було надано адреси житловим і нежитловим будівлям смт Новопсков, сіл Осинове та Ікове.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь