Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Новопсковська громада є учасником проекту «Відновлення управління та примирення у громадах України, постраждалих від конфлікту»

Дата: 17.02.2017 19:18
Кількість переглядів: 806

Фото без описуУ Сєвєродонецьку обговорили шляхи інформування громад щодо ґендерного та домашнього насильства.

16 лютого 2017 року в місті Сєвєродонецьку відбулося засідання «круглого столу» з метою залучення фахівців місцевих державних та недержавних організацій, які працюють у темах протидії ґендерно зумовленому й домашньому насильству та безпеки до проведення інформаційної кампанії в об’єднаних територіальних громадах. Захід проведено організаціями ООН Жінки, «Українська фундація громадського здоров’я» та «Право на здоров’я» за участю представників Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації, директорів Луганського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги, фахівців Головного управління Національної поліції в Луганській області, міжнародних і місцевих громадських організацій та об’єднаних територіальних громад. Новопсковську громаду представляла заступник селищного голови з питань діяльності виконавчого органу Людмила Латишева.

Із листопада 2016 року на Луганщині розпочато реалізацію проекту «Відновлення управління та примирення у громадах України, постраждалих від конфлікту». Проект спрямований на підсилення потенціалу органів влади обласного та місцевого рівнів у плануванні процесів відновлення та розвитку, наданні ґендерно чутливих послуг у контексті децентралізації, а також підвищення безпеки жінок і чоловіків у громадах, постраждалих від конфлікту. Важливими завданнями також є підтримка жінок-переселенок і жіночих ініціативних груп та у цілому дотримання принципів ґендерної рівності у процесі децентралізації.
Під час засідання «круглого столу» обговорено два головних питання: інструменти, форми та методи інформування населення з питань попередження домашнього та ґендерного насильства, а також шляхи підвищення довіри до органів Національної поліції.

У рамках групової роботи учасники напрацювали низку конкретних пропозицій із порушених питань. Зокрема, наголошено як на важливості соціальної реклами на телебаченні та на зовнішніх носіях, так і на використанні нестандартних креативних підходів, які привертають увагу широких верств громадськості. Учасники запропонували проведення спільних навчань з тематики попередження ґендерного та домашнього насильства для представників органів місцевої влади, громадських активістів та працівників органів Національної поліції. Навчання саме у спільному форматі сприятиме зростанню довіри та налагодженню комунікацій у громаді.

Організаторами також було анонсовано проведення у березні 2017 року навчань для поліцейських Луганської області із тематики ґендерного та домашнього насильства.

Джерело - сайт Луганської ОДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь