Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Вадим Гаєв: на Форумі обговорили актуальні питання процесу об’єднання територіальних громад

Дата: 16.12.2016 19:28
Кількість переглядів: 932

Фото без опису

15 грудня 2016 року в Києві за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана пройшов перший Форум об’єднаних територіальних громад (OТГ), присвячений річниці діяльності в Україні ОТГ, утворених на першому етапі реформи місцевого самоврядування та децентралізації владних повноважень.

Мета заходу – підведення попередніх підсумків діяльності та розвитку перших ОТГ в Україні та напрацювання спільного плану дій Уряду та місцевого самоврядування на наступний рік в контексті реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, децентралізації владних повноважень.

Результат реформи децентралізації мають відчути й оцінити, насамперед, люди, які живуть в громадах. До кінця 2016 року в Україні буде налічуватися 367 ОТГ. Обрані голови громад – це лідери змін, які очолюватимуть процес впровадження реформи на місцях. На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час Форуму об’єднаних громад у Києві.

«В кожній громаді сьогодні вже відбуваються якісні зрушення. Проекти, реалізовані в ОТГ, нехай і невеличкі, вже є символами змін на краще. Наступний рік стане ключовим в децентралізації –  не стільки з точки зору кількості об’єднаних громад, а, насамперед, з точки зору якості проектів і послуг. В  Уряді  є концепція реформи системи охорони здоров’я, вже презентована реформа середньої освіти, найближчим часом — концепція поводження з побутовими відходами. Це реформи, що безпосередньо спрямовані у громади, секторальні напрями децентралізації, які будуть впроваджувати голови ОТГ.  Долучайтеся до співпраці, ви — армія лідерів змін у нашої спільної реформи», — наголосив Геннадій Зубко.

Геннадій Зубко також закликав представників громад активніше  спонукати парламент до прийняття необхідних законів.  «Верховна Рада має прийняти закони, які дають можливість залучати інвестиції, створювати нові робочі місця, збільшувати податки і ефективно їх використовувати на користь громади», — наголосив Геннадій Зубко.

Форум проводився за ініціативою Кабінету Міністрів України та за підтримки міжнародної донорської спільноти у складі: Швейцарсько-український проекту “Підтримка децентралізації в Україні” DESPRO, «U-LEAD з Європою: Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку»,Програми  «Децентралізація – шлях до кращих результатів та ефективності» (DOBRE).

Джерела: Прес-центр ініціативи «Децентралізація влади» http://decentralization.gov.ua/news/item/id/3882

                Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України http://decentralization.gov.ua/news/item/id/3895



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь